antradienis, balandžio 17, 2012

Kolumbija - evangelija keičia šalį



Daugelio galvoje Kolumbija – tolima šalis, kur auginama skani kava ir ant kiekvieno kampo prekiauja narkotikais, o po džiungles laksto partizanai. Tačiau pastorius iš Kolumbijos Chorche Andreas Katano Vera, apsilankęs Rusijoje, atskleidė dar vieną gyvenimo Kolumbijoje pusę – nusikalstamumu garsėjusioje šalyje vyksta galingas prabudimas. To priežastis - G12 principų taikymas.
Pastorius Chorche Andreas Katano Vera tarnauja megabažnyčioje "MCI" Bogotoje, bažnyčioje dabar – virš 200 000 narių. Jis pasakoja, kad nors Kolumbija laikoma katalikiška šalimi, čia dabar vyksta staigus evangelinių bažnyčių augimas, paliečiantis visus gyventojų sluoksnius, sakykim "MCI" bažnyčioje apie 40 žmonių užima aukštus postus vyriausybėje, kas leidžia veikti daug laisviau. „Mūsų šalyje nebėra evangelinių bažnyčių persekiojimo, katalikai dabar patys į mus kreipiasi, siūlydami kartu spręsti kai kurias problemas“,- sako jis. Sėkmingai bažnyčia kovoja su narkomanijos, alkoholizmo ir beglobių vaikų problemomis.Sakykim, kažkada narkomafijos sostine buvęs Kalio miestas dabar yra visiškai kitoks - gyva bažnyčia pakeitė mirties miestą.
Kolumbijos evangelikai drąsiai eina į televiziją, mokyklas, naudoja žiniasklaidos priemones ir socialinį darbą. Taip pat G12 principai sėkmingai naudojami ir už Kolumbijos ribų – JAV, Brazilijoje, Filipinuose ir kitur. Pasak pastoriaus, G12 grupių augimas yra vienodas visame pasaulyje, tačiau jis būna neefektyvus, jeigu bažnyčios naudoja tik dalį principų.

Komentarų nėra: