šeštadienis, liepos 16, 2011

Induistų asketai valdo milijardus - pirmauja Sai Baba

Indijoje nauja tendencija - pakrapščius paaiškėjo, kad induistų asketai, guru, dvasiniai mokytojai ir t.t. turtingi kaip arabų šeichai. Nebūtų nieko keisto, tačiau tai tie žmonės, kurie visaip aiškina, kad materialus pasaulis yra blogis, reikia atsisakyti vartotojiškumo ir patys tarsi rodo pavyzdį, kiek nedaug žmogui reikia ir koks jis be turtų dvasingas.
Sakykim, nepralenkiamas neturtingųjų turtuolių sąraše yra Sai Baba. Po "dievo" Sai Babos mirties jo asmeniniuose kambariuose buvo rasta 2,8 milijono dolerių grynais, aukso ir sidabro už 5 milijonus dolerių. Spintose gulėjo maišeliai su briliantais, daugiau kaip 500 porų apavo, dešimtys flakonų su kvepalais ir plaukų laku, rašo "The Washington Post". Sai Babos sekėjai tvirtina, kad jis niekada neturėjo banko sąskaitos, tačiau trestas, kuris įsteigtas jo vardu, valdo turto ir lėšų maždaug už 10 milijardų dolerių.

9 komentarai:

Zita rašė...

Matai, kokie stebuklai, tikra dievų galybė...:))

Anonimiškas rašė...

Jo, Zita, cia aprasytas tiktas "dieviskas" gyvenimas- vartymasis ne taukusoe, bet piniguose, vaidinant biedna :)

Zita rašė...

Leiskite paklausti, a kodėl jų dievai tokie nesupratingi? Jei žmonės sako, kad nereikia šio pasaulio turtų, a dievai, tik viens du, ir apipila milijonais. Čia gal išbandymas toks - turėk, bet nenaudok :)

Linas rašė...

Viena vertus ugdo valią, o antra, akivaizdus įrodymas, turiu 500 batų porų, bet man jų nereikia:)

Anonimiškas rašė...

Krikscionys irgi turi pilna "dievu", besivartanciu milijonuose, tik kartais bijo tai net sau pripazinti ir garsiai net ju vardus istarti- gi parasyta, kad neminek vardo be reikalo :))) Beje, tuos milijonus tiems "dievukams" krikscionys sunesa patys- lygiai taip pat, kaip ir induistai saviskiams :) Taigi, sioje vietoje mes panasus :)

Linas rašė...

:)))) Nu laukiau, kada Olgerdas savo dainelę įjungs, jau pradėjau nerimaut, kad gal pasikeitė, žiūriau ne:) stabilumas geras bruožas:))))

Anonimiškas rašė...

Linai, blogo vietos pakeitinas nereiskia nuomones pakeitima :)

Beje, manau, saliskumas nera gerai. Jei pasakoji apie iduistu "dievus", reikia papasakot ir apie krikscioniu :). Pasakyta A- butina pasakyti ir B. Kitaip tai yra siek tiek veidmainiska. Nereikia apsimetinet, kad tu "dievu" nera. Bet abiejais atvejais patys zmones kalti- jie patys tuos "dievus" ir padaro "dievais"...

Linas rašė...

Nu jei turi, tai ir pasakok, paklausysma:)

Ale rašė...

Nereikia mirtinguosius sukčius vadinti dievais. Tik vienas Dievas- tas, kuris mus sukūrė. Satje Baba buvo ne dievas. Jatubėje pažiųrėkit filmų, kaip ans materializuoja, nužudo žmones kelis, spiaudo paties prarytą kiaušinį. Atsimerkit prieš tuos sukčius, kurie neva kalbas su devais... patys pasidaro pamažėl devais. Tokių yr net kalėjimuose.