antradienis, rugsėjo 14, 2010

Prabudimas Alabamoje - pirmi žingsniai po 22 metų


JAV Alabamoje liepos pabaigoje prasidėjo prabudimas. lydimas gausių Šventosios Dvasios dovanų pasireiškimų. Vienas iš jų - populiarios krikščionių dainininkės ir pastorės Delia Knox išgydymas.
Delia Knox bažnyčios "Living World Christian Center" pastorė invalido vežimėlyje praleido 22 metus, po 1987 metais patirtos automobilio avarijos. Apatinė jos kūno dalis buvo paralyžiuota.
Šventosios Dvasios jėga, ji gavo išgydymą rugpjūčio 27 dieną, ir vėl ėmė jausti kojas, galėjo žengti pirmuosius žingsnius, pranešama, jog šiuo metu Delia Knox stiprina kojų raumenis, kurie per 20 metų buvo atrofavęsi, ir vis rečiau naudojasi invalido vežimėliu.


Vaizdo klipą pažiūrėti čia
http://www.youtube.com/watch?v=oYjM4xrw1ds&feature=player_embedded#!

19 komentarų:

Olgerdas rašė...

Na, apie isgydyma kalbeti tokiais atvejais negalima. Geriau ivardinti sita dalyka sveikatos pagerejimas, juk ji nera isgydyta ir vis dar turi fiziniu sunkumu. Na, bet suprantu, kad sioje vietoje susikerta du poziuriai: vienu atveju skubama rekti apie isgydyma(ir tikrai skubama, nes zmones neretai net mirsta po tu "isgydymu" arba jus sveikata nei kiek nepagereja, o tas isgydymas tebuvo saviitaigos padarinys, na ir antras poziuris man rodos yra priimtinesnis, nes apie igydyma kalbama tik tada, kai jis ivyko, yra patvirtintas mediku bei vizuliai matos, kad su zmogum viskas ok. Beje, kiek pamenu, NT nera pamineta nei vieno atvejo, kai isgydytas zmogus dar vis sirgdavo ar neuzilgo mirdavo. Ka jau Jezus isgyde- tas buvo isgydytas 100 procentu o ne 5 ar 10- nes rasoma, kad iskart pakildavo ant koju, praregedavo ir pan. O daugumoje siuolaikiniu atveju taip juk nera, net atvirksciai, "isgydytiems" zmonems darosi dar blogiau nei buvo anksciau. Kas zino, o gal tam paaiskinti tinka Mato 12:43-45 ???

Linas rašė...

Olgerdai, o gal norėtum pasidžiaugt, kad žmogus ėmė jausti? Skaitysi baptistų saitus, tai jau ir išgelbėjimą imsi greit dalint į tikrą ir netikrą - skaldymo dvasia nėra juokingas dalykas. Nepajusi kaip paims viršų ir jau būsi aukštai aukštai išdidumo viršūnėje apsuptas tobulo žinojimo debesimis:)
Pasėdėk mėnesį kojų nejudindamas o paskui pabandyk vaikščioti ir žinosi:)

Olgerdas rašė...

Na, pasakyciau, kad neidomu kalbeti kai viens apie ratus, kitas appie batus- o taip zinok daznai ir gaunas, nes dazniausiai zmogus aklai laikosi savo tvirtoviu ir atsisako blaivios diskusijos,nors aplinkybes buna visai ne jo naudai. Esu nekart tai patyres...
Na, taip ir siuo atveju, manes pvz nedomina mano paties galimi pojuciai jei man atsitiktu kas panasaus, mane domina esme. O esme tokia- arba isgydytas, arba ne. Siuo atveju isgydymo nera. Tokiu sou pilnas intikas,kazkodel tik nesu sutikes tikru atveju. Jei tokiu zinai, papasakok ir duok kokia nuoruoda... Mielai susipazinciau.

Linas rašė...

Oi tik nebūk jau toks tikras, Jėzus pasimeldė ir nieko neįvyko 10 raupsuotojų kokie buvo, tokie ir liko, tačiau eidami pagijo. Klausimas - ar iš karto? atsakymas - ne.
Jėzus meldėsi už akląjį, ar iš karto regėjimas atsistatė? "Matau žmones kaip medžius" - ne, tik vėliau. Kažkaip tu ne per tą plyšį žiūri:)
Atvaziuok pas mus baznycion, supazindinsiu su gyvais eksponatais:)
Beje, ar as cia paskelbiau diskusiją?:0 man rodos tik žinią pranešiau.

Olgerdas rašė...

Siulyciau Linai, vietoj diskusijos geriau paimt NT ir lysna karta pasiskaityt vietas apie Jezaus zemiska tarnavima, apie tai kaip tarnavo apastalai, ir apie isgydymu atvejus- ir kai ka pamatysi. Arba nieko nepamatysi- cia jau kaip gausis...

Olgerdas rašė...

Na turiu omeny,musu diskusija- nes galim toli nueit:)

Olgerdas rašė...

Jei eksponatai atnes visus popierius is mediku ir tt- tai kodel neatvaryt :) galima ir atvaryt:) . Tik jei tai ne slogos atvejai:) nes sloga praeina ir nuo cesnakiuko puikiai :)))

Linas rašė...

Gerai, pranešiu - ruoškit popierius, Olgerdas atvažiuoja, patikrins:)

Linas rašė...

Beje, tik va problema - mano paties sūnų Dievas išgydė nuo astmos. Pagal popierius jis tebeserga, o pagal natūrą - sveikas, jau 3 metus vaistų nebevartojam. Kū daryt, negaliu introdyt?

Olgerdas rašė...

Ajojo ruoskit popierius atvarysiu kaip revizorius (tik ne is Peterburgo:)...

Tai va matai kaip negerai gaunas- ner irodymu. Kas trukdo irodyt pvz?.. Ligos simptomai ar dar kas? O siaip faina zinoma, kad
sunui geriau... O del popieriu pagalvok- tai geras dalykas yra, jei tikrai su juo viskas ok, tai gautum bumagas nesunkiai- ir su ju pagalba galetum jau kazka rimciau teigti... Butu geras liudijimas... Viena is priezasciu, kodel esu gana skeptiskas del isgydymu, yra tai, kad daugumoje atveju irodymu nera- zmogus gali sakyti ka nori, bet nepateikia medicininiu irodymu, be to daznai aiskiai matosi kad jis ligotas, todel ta jo bravura atrodo ir apgailetinai ir juokingai. Juokiasi taip pat ir medikai, nes net noredami negali pateikti pazymos apie zmogaus sveikata, nes zmogus serga... Lieka nebent kysis :)Taiva.

Beje jei prisimint Abariu tai pas ji dar kitokia situacija buvo- nors ir buvo patvirtinta kad vezio nera, bet jis visgi buvo. As pats nesu specas,mane zmona apsviecia medike:),taiva ji sako kad veziui tai budinga- augli galima isoperuot (arba isspjaut kaip Abariaus atveju), bet lasteliu veziniu nesunaikinsi viduje- auglys gali formuotis bet kur ir bet kada. Bjauri karoce zaraza...

Zita rašė...

Olgerdai, kurie patys buvo išgydyti tie jau žino, kad tai vyksta. Aš išgydimu džiaugiuosi, ne kaip stebuklu, o kaip laisve veikti. Nežinau kodėl Dievas nepanoro palaukti kol visai atgulsiu į lovą ir tik tada gydyti ir neturiu įrodymų, tačiau jau baigia praeiti metai, kai po vienos nakties, kai Jis palietė mane, mano gyvenimo kokybė visiškai pasikeitė. Ir aš tikrai žinau, kad buvau išgydyta Viešpaties, ir man nereikia bejėgių gydytojų išvedžiojimų. Nes mačiau kaip jie bejėgiškai skėsčiodavo rankomis ir su gailesčiu kalbėjo apie dar blogesnius laikus.

Olgerdas rašė...

Zita, nezinau ka tau atsakyti, gal nieko ir neatsakysiu...

Gal vietoj gincu geriau velgi atsiverskim kartais taip nenorima versti NT ir paziurekim, ka gi Jezus kai kuriais atvejais sakydavo isgydytiems zmonems, kokios budavo Jo rekomendacijos jiems. Taigi Luko 5:13-14

Jėzus, ištiesęs ranką, palietė raupsuotąjį ir tarė: “Noriu, būk švarus!” Ir iškart raupsai pranyko.
Jėzus jam liepė niekam šito nepasakoti: “Tik nueik, pasirodyk kunigui ir atiduok auką už pagijimą, kaip Mozės įsakyta, jiems paliudyti”.

Visu pirma, matosi, kad zmogelis buvo iskart isgydytas- tai yra tapo svarus ir ji be baimiu galima buvo siust pas kuniga(o dabartiniais laikais galima pas medikus), kad butu viskas pagal tvarka ir taip pat paliudyta. Logiska- nes ko bijot siust jei viskas ok, ciki ciki:) Kodel neit pas medikus, jei esi igydytas? Gal todel, kad nesi ??? Tie kurie neina ir neuztvirtina isgydymo, jo neturi o teturi "isgydyma". O tie kurie isgydyti, praranda proga liudyti kitiems, nes kas patikes ju zodziais. Jezus ta dalyka irgi gerai zinojo(ne tik Mozes istatyma), tad zmogeli nusiunte geru adresu...

Todel pvz man nesuprantamas siuolaikiniu tikinciuju nenoras paliudyti isgydyma,taip prarandant proga liudyti pasauliui. Daugumoje atveju isgydymo ir nera, zmones ta zino, todel net nera ko eiti pas medikus. Taip ir gyvena tukstanciai siuolaikiniu krikscioniu, "isgydytu", be jokio liudijinmo, gyvendami savo svaiciojimuose, niekam nei bū nei mė negalintys pasakyti ir irodyti. Viskas turi buti paliudyta. Jei jau pats Dievas paliudija savo buvima, uzsiima jo irodymais, tai kodel tikintieji mano kad galima apeiti tuos dalykus?
O kas pagaliau ta medicina?Gal jos nereikia a, kaip kai kurie "krikscionys" teigia? Tada ir pamirskit kelia i poliklinikas ir taip pat numeri 003... O gal visgi medicina yra viena is Dievo tarnaiciu, irankis Jo slovei skelbti? Ir liudyti taip pat... O mes va nenorim liudyti kazkodel... Kas trukdo?..

Zita rašė...

Trukdo pati „dievo tarnaitė“ medicina :) kuri kažkodėl nenori fiksuoti to, ką pati pridirba. Bet mano širdy tikrasis Gydytojas yra Jėzus.

judas rašė...

Reikia naudotis ir dievisku isgydymu ir medicina.Krastutinumai cia nepriimtini ir netgi pavojingi.

Olgerdas rašė...

Butent, Judai:)... Suformulavai tai, apie ka cia ir rasiau- reikalingas bendradarbiavimas su medicina, o ne jos neigimas. Ir va sioje vietoje krikscionys medikai gali nuveikti daug ka, gali pasitarnauti liudijant apie Dievo slove vienu ir kitu konkreciu atveju. Kazkodel manau, kad evangelistas Lukas, pats medikas, nespjautu i siuos zodzius:)..

Linas rašė...

Olgerdai, nu labai įdomu, visą laiką įrodinėjai, kad čia ne dieviški gydymai,kad jų beveik nebūna, o jei būna tai vis ne tokie, ir be popieriaus tamstos teologijos nepakeisi, o dabar perverti, kad atseit kažkas neigia mediciną ir laikosi tik dieviško išgydymo. neserjozno, tovarisc:0

Linas rašė...

Beje, kiek liudija mano patirtis, tokio nusiteikimo žmogui gali ką nori ir kiek nori rodyti - nieko nepakeis. Bus pažyma negera, gydytojas papirktas, štampas kreivas ir t.t. O tai ką dėstai girdėta ne kartą ir, deja, iš lūpų tų, kurie priešinasi bet kokiam Šventosios Dvasios veikimui, nes jų teologija sako, jog su apaštalų mirtim baigėsi visas dovanų veikimas.
Todėl kitos kalbos, išgydymai, pranašavimai, stebuklai - jų negali būti, nes tada jų teologija meluoja ir yra tikrų tikriausia erezija, todėl su tokiu įkarščiu puolama ir su jokiom priemonėm nesiskaitoma.

Olgerdas rašė...

Matai, Linai, skirtingo mastymo ir tiek. Neturiu noro aiskintis, nes kaip ir viska parasiau siuo reikalu... Ka supratai, ta supratai, o ko ne, tai ne. Nematau be to prasmes aiskintis, nes kaip zinai, cia nera vien asmeniniu nuomoniu skirtumai, bet ir skirtingu teologiju susidurimas. As niekur neneigiau dievisku stebuklu ir pan. Pabreziu, DIEVISKU. Ir pasikartosiu: viskam reikalingi IRODYMAI, stebuklams irgi... Bet tai, kas pateikiama panasiuose video(taip pat kai kuriu zmoniu tarnavimuose) yra dazniausiai be jokiu irodymu, arba tie "irodymai" nepasako nieko apie dieviska tu dalyku prigimti. Tad zmonems belieka dvi iseitis- atmesti tai kaip mela(nes irodymu nera), arba... dirbtinai bandyti pritempti tuos dalykus prie dievisku, kuriant visokias teorijas, kurios laikui einant neisvengiamai subliuksta, nes zmoniu pradeda nepatenkinti sou... Velgi pasikartosiu,as dziaugiuosi tavo sunumi, Linai, jei jam tikrai viskas gerai, taciau si situacija ir lieka tik zodine, net jei ji ir tikra... Tu gali nuosirdziai dekot Dievui uz tai jei tai tikrai ivyko, taciau sia istorija vargiai patikes netikintis zmogelis... Noriu, kad pabandytum be emociju suprast, apie ka kalbu... kalbu apie tai, kad istorijos, liudijimai be irodymu nera veiksmingi, nebent jausmingiems zmonems. Zmogui, ieskanciam tikru dalyku, ir reikia tikru dalyku o ne graziu pasakojimu... Va apie ka as turiu omeny, o ne Sv. Dvasios veikimo neigima kaip sakai.

Linas rašė...

"liudijimai be irodymu nera veiksmingi"

Taigi Olgerdai, užjaučiu, neturi raštiško įrodymo, kad atgimei, neturi, kad gyveni naują gyvenimą, neturi, kad tiki:)