šeštadienis, rugpjūčio 21, 2010

Teismas gelbėja Jehovos liudytojų vaiką


Maskvos Zamoskoreckajos teismas gelbėja Jehovos liudytojų vaiką, kuris patyrė sunkią traumą ir yra ligoninėje. Teismas leido gydytojams perpilti jam kraują, nors motina, kuri yra Jehovos liudytoja, tai daryti draudžia, praneša "Интерфакс".
Medikai prašė apginti vaiko interesus, kai yra iškilusi aiški grėsmė jo gyvybei. 10metų berniukas papuolė į reanimaciją patyręs rimtas traumas - kaukolės skliauto lūžis, sunkaus laipsnio smegenų sutrenkimas ir t.t. Motina prieštaravo kraujo perpylimui, o neperpylus berniuko laukė mirtis.
Jehovos liudytojai atsisako perpilti kraują vadovaudamiesi Biblijos draudimu "Nevalgyti kraujo", nežinia, kada ir kam iš Jehovos liudytojų vadovų šovė mintis, prilyginti perpylimą valgymui.
Kasmet dėl atsisakymo perpilti kraują miršta po kelis Jehovos liudytojus. Tikslios statistikos nėra, tačiau bent tiek informacijos patenka į žiniasklaidą.

2 komentarai:

Anonimiškas rašė...

Cia visiems vadinamiems krikscionimas, kad susilaikyti nuo kraujo yra net pakartota Naujajame Testamente, tad Jehovos Liudytojai tai daro be priekaistu, tad Dievas Jehova mato kas ji myli visa sirdimi.
Apd 15,20 o tik jiems parašyti, jog susilaikytų nuo susiteršimo stabais, nuo ištvirkavimo, pasmaugtų gyvulių mėsos ir kraujo

Anonimiškas rašė...

TEVAS visa valdzia atidave SUNUI...
tik per SUNU viskas...
teko bendrauti su jl...
sunkiai serga, nors labai nuosirdus...
is JaHVeH padare JeHoVa...
ju reikalas...