antradienis, rugpjūčio 24, 2010

Katalikų bažnyčios apetitas turtui auga


Žiniasklaida praneša, kad Katalikų bažnyčia, pasinaudodama nuosavybės teisių atkūrimu ir ryšiais valdžios ešelonuose, sėkmingai turtėja, perimdama vis daugiau nekilnojamojo turto, kurį esą gauna kaip kompensaciją. Viešumoje nuolankūs, slaptumoje - apsukrūs, rezultatas - katalikybę galima šiandien Lietuvoje vadinti viena iš didžiausių nekilnojamojo turto valdytojų.
Šiuo metu vietoje dviejų pastatų Vilniuje, kurių viename įsikūrę du teismai, o kitas perduotas privatiems asmenims, Vilniaus arkivyskupija nori perimti Trakų rajone įsikūrusį buvusį sveikatingumo centrą. Ministro pirmininko tarnybos kanclerio pirmasis pavaduotojas Giedrius Kazakevičius jau įpareigojo keletą ministerijų bei Valstybės turto fondą parengti nutarimo projektą dėl Vilniaus arkivyskupijos nuosavybės teisių atkūrimo į du pastatus Polocko ir Žygimantų gatvėse perduodant nuosavybėn buvusį sveikatingumo centrą.
Beje, katalikai panoro ir ligoninės - Vilniaus arkivyskupija buvo prašiusi atkurti nuosavybės teises ir į nekilnojamąjį turtą, esantį sostinės Nemenčinės plente, tačiau šiuo atveju nutarta palūkėti, mat čia yra įsikūręs Respublikinės tuberkuliozės ir infekcinių ligų universitetinės ligoninės vaikų skyrius, be to, klausimas dėl nuosavybės teisių atkūrimo šiuo metu nagrinėjamas teisme.
Pastaruoju metu buvo skelbta, jog Vyriausybė už dalį šv. Jonų gatvėje įsikūrusio pastato Bažnyčiai nutarė grąžinti į kultūros paveldo objektų sąrašą įtrauktą Gaveikėnų malūną.

Komentarų nėra: