pirmadienis, rugpjūčio 02, 2010

Evangelinės bažnyčios grasina katalikų hegemonijai


EL PAIS praneša, kad Vidurio ir Pietų Amerikoje juntamas evangelinių bažnyčių augimas, kuris griauna katalikybės vienvaldystę, pavysdžiui, Salvadore evangelikai jau 38% gyventojų. Brazilija kartu su Vokietija, PAR ir Nigerija tampa šalimi, turinčia didžiausią protestantų procentą. Jėzuitų institutas Iudop (instituto ligado à Universidade Centro-americana) teigia, kad Salvadore 1988 evangelikų buvo tik 16%. Tas pats vyksta kitose šalyse, išimtį gal sudaro meksika, o kai kuriais atvejais, kaip Gvatemaloje, šalis greitai bus dominuojama evangelikų. Sekmininkų bažnyčios pergyvena didžiulį augimą. Štai Brazilijoje 1960 nebuvo nė 5% procentų protestantų, o apie 1990 metus jau buvo 15,4%.
Katalikybė bando prieš augančias sekmininkų bažnyčias pastatyti vadinamąjį "katalikišką atsinaujinimą - charizmatinį judėjimą", kuris kopijuoja sekmininkų naudojamas tarnavimo formas, giesmes ir teologiją. Pranešama, kad apie 20 procentų Brazilijos katalikų -* charizmatai.

Nuotraukoje - evangelinė sekmininkiška bažnyčia Brazilijoje.

1 komentaras:

Algirdas rašė...

kristus mire ne tam ,kad grasintume vienas kitam .kristus mire tam, kad melstumemes uz tuos, kurie grasina .dekokime uz tas akimirkas ,kai esame drauge ir prasykime sutaikymo per Kristų .ačiu