penktadienis, vasario 27, 2009

Teologas mano, kad katalikybė rizikuoja tapti sekta

Garsus katalikų teologas Hans Küng iš Šveicarijos, davė interviu Prancūzijos laikraščiui "Le Monde", kuriame jis išsakė pastabas dėl lefebristų eksomunikavimo panaikinimo. Teologas sako, jog laikas pripažinti, kad katalikybė – gilioje krizėje, leisti dalyvauti komunijoje išsiskyrusiems ir panaikinti celibatą.
Pasak mokslininko, jis buvo nenustebintas, Benediktas XVI visada simpatizavo Lefebvro šalininkams.
Kung sako, jog tai popiežiaus klaida: net jei jis nežinojo apie Williamsono antisemitines pažiūras. "Visi žino, kad keturi vyskupai – antisemitai”. Benediktas XVI, pabrėžia Kung, beveik niekada paliko Vatikano, todėl jis negalėjo įsivaizduoti, koks poveikis bus visame pasaulyje. " "Mes susidūrėme su struktūrine problema. Šioje sistemoje nėra jokių pokyčių požymių, demokratijos, jokių pakeitimų. Popiežių išrinko konservatoriai, ir dabar jis skiria konservatorius",- sakė “Le Mond” teologas.
Hans Küng mano, kad Benediktas XVI yra gynėjas "mažosios kaimenės": "tai primena lefebristus, kurie tiki, kad net jei bažnyčios praras daugelį tikinčiųjų, bažnyčia bus elitinė," realių katalikų".
Bažnyčia pateko į pavojų tapti sekta. Daugelis katalikų nesupranta šio popiežiaus. Tai labai liūdna," - teologas sakė "Le Monde".
Dėl protestantų judėjimų 1968 Juozapas Rattsinger, grįžo į labai konservatyvias pozicijas, tampa" Didysis Romos inkvizitorius ".Teologas mano, kad pakeistų šią padėtį, popiežius turi pripažinti, kad Katalikų Bažnyčia yra gilioje krizėje.
Tada jis gali padaryti keletą veiksmų:: leisti išsiskyrusiems dalyvauti komunijoje, pakeisti enciklika Humanae Vitae, pakeitimai leistų naudoti kontraceptines tabletes kai kuriais atvejais, panaikinti celibatą.
"Dabartinė krizė sukėlė protesto judėjimą katalikybėje. Daugelis krikščionys atsisako grįžti prie senosios sistemos. Net vyskupų buvo priverstas kritikuoti politiką Vatikano. Hierarchija negali atkreipti dėmesį į tai", - sakė Kung.
Pagal "In Vyctory"

6 komentarai:

Anonimiškas rašė...

Kungas nepriklauso katalikų Bažnyčiai. Objektyvumas ir sąžiningumas reikalautų tai pasakyti.

Linas rašė...

Nu jo nepriklauso, kaip tik pabrežiama, kad jis KATALIKŲ teologas. Niekur neradau kitokios informacijos, nebent nurodytumete.

Anonimiškas rašė...

[Nu, pagal daugelį formalių požymių tai jie seniai sekta:
I. Išgelbėjimas/išganymas TIK per katalikišką krištą IR eucharistiją;
II. Bažnyčios tradicija prilyginama Biblijai ir ją papildo ir kt.]

VISKAS, tyliu :D :D :D

Linas rašė...

Ei Dalia, o kur jusu ekumeninis fasonas? Turetumet buti atsargesne, toks vabaliukas yra, vadinasi soniplauka:)

Anonimiškas rašė...

Oj, o jam plaukai šonuose ar į šonus plaukioja? :D :D :D Man lyg dar viskas tvarkoj su šonais (ir lyg dar smarkiai nenešioja :D :D), nors ant savęs nesimato.

O jei rimtai - tai, kad tarp katalikų yra tikinčių Kristumi, nei nuneigia, nei pateisina jų... hm... dokrinos trūkumų. :)

Buvo va ląstelė pas mumis, smagu, bet pavargau truputį, tai iš visko juokas ima.

Linas rašė...

Nu sveikinu, bet ispeju teologa, kad lastele neturi vargint, o untriap daryt:) Is karto ir neatideliot sito jausmo - tai poilsio vieta.