ketvirtadienis, vasario 26, 2009

Katalikų bažnyčia užsitikrino paramą savo socialiniams projektams

Pasirodė pranešimai, kuriuose teigiama, kad Katalikų bažnyčia paskubėjo užsitikrinti paramą savo socialiniams projektams. Tai padaroma kaip visada - per valdžios įstaigas.
Lietuvos Katalikų Bažnyčia ir valdžia bendromis esą pastangomis mėgins švelninti globalinio sunkmečio sukeltų socialinių problemų pasekmes ir pagal išgales padės neturtingiausiems šalies piliečiams. Apie tai ketvirtadienį mintimis ir siūlymais susitikime su Vilniaus arkivyskupu metropolitu, kardinolu Audriu Juozu Bačkiu pasidalijo socialinės apsaugos ir darbo ministras Rimantas Jonas Dagys.
Jis itin padėkojo kardinolui A.J.Bačkiui už labdaringą ir pasiaukojantį Lietuvos Katalikų Bažnyčios, „Caritas“, šeimos centrų ir kitų labdaringų organizacijų veiklą.
„Šio darbo neįmanoma įvertinti nei pinigais, nei kitais materialiais dalykais, o išgelbėtų šimtų ir tūkstančių varguolių gyvenimai yra ir bus didžiausias atpildas Bažnyčiai“, – po susitikimo sakė ministras R.J.Dagys.
Vilniaus arkivyskupas metropolitas A.J.Bačkis pasidžiaugė Vyriausybės siekiu stiprinti šeimą. „Jeigu sustiprinsime šeimą, tai išsaugosime Lietuvą“, – neabejodamas sakė kardinolas A.J.Bačkis.
Abi pusės nutarė ieškoti naujų bendradarbiavimo galimybių, efektyvesnių socialinės veiklos finansavimo būdų. „Tiek valdžia, tiek Bažnyčia turi tarnauti žmogui“, – kalbėjo kardinolas A.J.Bačkis.
Ministras užtikrino kardinolą, kad valstybė ir toliau pagal išgales finansiškai rems Katalikų Bažnyčios socialinę veiklą.

Komentarų nėra: