sekmadienis, vasario 08, 2009

Kariuomenė nuomojasi tankus ir... bažnyčią

Kilęs skandalas, kurio metu iš pareigų turėtų trauktis bėdų dėl alkoholio turintis kariuomenės vyriausiasis kapelionas Juozas Gražulis, išryškino dar vieną įdomybę, kaip valstybės pinigai teka Katalikų bažnyčios kišenėn. Pasirodo, kariuomenė nuomojasi... jai priklausančią bažnyčią.
Apie tai papasakojo buvęs vyriausiasis kariuomenės kapelionas kunigas Alfonsas Bulotas.
"Galbūt tuometei Krašto apsaugos ministerijos vadovybei galėjo nepatikti, kad bandžiau domėtis Kauno Įgulos bažnyčios rekonstrukcijos darbais, kurie man atrodė įtartini.
Mane labai nustebino viena sutartis, pagal kurią Krašto apsaugos ministerija iš Bažnyčios turėtų nuomotis Įgulos bažnyčią.
Žinodamas, jog ši bažnyčia jau perduota kariuomenės žinion, bandžiau apie tai pasikalbėti su tuomečiu krašto apsaugos viceministru Edmundu Simonaičiu.
Klausiau, ar jis prašo ko nors, kad jam būtų išnuomotas jo paties kostiumas?Bandžiau rasti atsakymą ir į dar vieną klausimą. Jeigu tarp Krašto apsaugos ministerijos ir Bažnyčios sudaroma sutartis dėl Įgulos bažnyčios nuomos, kodėl aš, vyriausiasis kariuomenės kapelionas, to nežinau?
Negana to, kai ta sutartis jau buvo sudaryta, įsakymo tvarka buvau paskirtas jos vykdytoju",- "Lietuvos rytui" pasakojo A.Bulotas.

3 komentarai:

Anonimiškas rašė...

Gerbiami Kataliku Baznycios hierarchai,

Labai gaila, kad tiek daug sumaisties ir problemu pacioje Baznycioje. Ar ne laikas butu pazvelgti sioms problemoms i akis ir pradeti jas neatideliotinai spresti pasitelkus psichologus i pagalba, o ne patiems hierarchams bandant susitvarkyti griezciau pasikalbant su "nusikaltusiais" kunigais. Alkoholizmas - tai liga, pokalbiais ir prasymais ji paprastai nepagydoma. Labai gaila,kad hierarchai taip primityviai masto. Kartais klausaisi ju ir apima nevilties jausmas, kad Baznycioje tiek daug nesupratimo, nejautrumo, o gal tiesiog nemoksiskumo ir politikos "kas ka". Bijausi,kad ateis laikas kai nebesinores priklausyti Kataliku Baznyciai. Isminties, isminties, Jums didieji Vyrai...

Anonimiškas rašė...

Tomas.Labai gaila kai į valstybines institucijas įsibrauna ne Valstybe rūpinantys žmonės. Dar blogiau, kai bažnytines sritis užvaldo "valstybibinkai." Pvz. ligoninių kapelionai, mokyklų, kariuomenės, policijos ir t.t. Šie kapelionai kol kas neįneša sielovados reikšmės toms institucijoms, o tik tam tikro atsargaus valstybinio toleravimo, kad dabar taip reikia. Jeigu būtų jaučiama kapelionų įtaka, mažėtų pasienio kontrabanda tarp pareigūnų, mažėtų policijos, prokuratūros darbuotojų nesažiningumo. Vienas geras dvasininkas pakeičia kelių tūkstančių parapijiečių gyvenimą, netgi tampa parapija blaivininkė, tai nereiškia kad uždraudžiamas vaišingumas.

Linas rašė...

Taip. Tomai. Viskas daroma tik dėl fasado, o už fasado - gausus finansavimas ir nulinis poveikis. Tas pats su tikybos mokymu mokyklose - 20 metų moko nuo 1 iki 12 klasės praktiškai daugumą mokinių, o padėtis tik blogėja. Tai ne krikščionybė, o paprasčiausia politinė įtakos forma.