ketvirtadienis, vasario 12, 2009

Vokiečiai palieka bažnyčias

Skaičius vokiečių, kurie deklaruoja savo pasitraukimą iš katalikų ir protestantų bažnyčios, vis auga. Apie nutraukimą narystės bažnyčiose pareiškia vis daugiau vokiečių - ir katalikai ir protestantai traukiasi.Tai praneša "NEWSru.com" su nuoroda į laikraštį "Münchner Merkur", kuris pasakoja apie tendencijas katalikiškame Bavarijos mieste - Freising.
Pagal Freisingo merą Peter Mitterhofer, daugiau žmonių paliko Katalikų Bažnyčia praėjusiais metais, palyginus su 2007. 2008 m, "pasuko nugara Bažnyčiai" 255 piliečių (2007 m. jų skaičius sudarė 186 žmonių, o prieš metus - 173 žmonių).Šiame mieste 156 katalikų ir 99 evangelikų pasitraukė iš narystės bažnyčioje. Štai kokie skaičiai per pastarąsias savaites. Beveik per mėnesį paliko katalikų bažnyčią 33 gyventojai ( pernai buvo užregistruoti tik 21 atvejis). Miesto valdžios institucijos negalėjo pateikti aiškaus atsakymo į klausimą, ar tokia situacija susijusi su ekonomine krize ar yra rezultatas nepasitenkinimo popiežius sprendimu atšaukti ekskomunikaciją Pijus X brolijos žmonėms.
Primename, kad Vokietijoje, dvi bažnyčios, oficialiai pripažintos valstybės, - Romos katalikų ir evangelikų. Piliečiai, kurie pareiškė, kad priklauso vienai iš dviejų bažnyčių, turėti pareigą mokėti bažnyčios mokestį. Bažnyčios mokestis automatiškai išskaičiuojamas iš atlyginimų.

Komentarų nėra: