šeštadienis, kovo 22, 2014

Ukraina labai pasigailės

Mano galva, Ukraina labai pasigailės, kažkada. tai, kas vyksta Kryme su Ukrainos kariuomene, yra gėdinga ir primena 1940 metų įvykius Lietuvoje, kai be šūvio buvo okupuota šalis, turinti gerai apmokytą ir brangią kariuomenę.
Apie 20 000 Ukrainos kariuomenės kontingentas pasirodė visiškai ištižęs ir nė kiek neprimena kariuomenės. Besilaužiantiems per vartus galavariezams net į orą pašaudyt nesugebantis, o tuo labiau bent apginti save. Pranešama, kad apie 70 karinių dalių jau iškėlė Rusijos vėliavą, 25 karo laivai - taip pat, keli laivai užgrobti. Daliniai daliniais, bet pagal teisę laivas yra svetimos šalies teritorija, todėl net jei Niujorke laivą užpultų, turi teisę gintis ir niekas nė žodžio nepasakys. Ukrainiečių generolai ir generalisimai tik "ruošiasi šturmui" ir vedžiojami kaip šuniukai žalių žmogeliuku.
Ukraina tokiu būdu neteks visko, ką iškovojo Maidane civiliai su mediniais skydais. Putinas jau dabar šaiposi, kad jokios okupacijos nebuvo, nes niekas nesipriešino. Ir jis teisus.
Kartu reiktų atkreipti dėmesį. kad Lietuvos kareivos besinaudodami situacija stengiasi atplėšti daugiau pinigų kariuomenei ir savo išpūstiems atlyginimams. Mes profai - jus apginsim, tik duokit pinigo. Kas apgins? Generolai, admirolai, kurių dabar jau daugiau kaip eilinių kareivių? Nejuokinkite.Pirmi išneštų savo sėdynes į kokį Briuselį. Lietuvoje sunaikinta šauktinių sistema, todėl net ir norėdami kovoti jaunuoliai nieko nesugebėtų atėjus grėsmei.

2 komentarai:

Kęstutis rašė...

Lietuvoje yra KASP, o bazinį kario kursą praėję tikrai didelis Lietuvai skaičius žmonių. Pagal legaliai savigynai namuose laikomų šaunamųjų ginklų skaičių tūkstančiui gyventojų pirmaujame Europoje. NATO misijų dėka turime dalinius, kurie apmokyti efektyviai dirbti ir patys, ir glaudžioje sąveikoje su sąjungininkais realioje kovinėje aplinkoje. Mūsų spec. pajėgos vienos geriausių visame bloke. Mes turime miestus, kuriuos galima paversti masiniais kapais okupantams, kariuomenė turi pakankamai ginkluotės ir jėgų tokioms operacijoms. Galiu priminti, jog Grozno šturmas truko ilgiau nei Berlyno paėmimas 1945. Viską lems tai, ar valstybės piliečiai yra pasiruošę ginti savo valstybę iki galo, ar ne. O verkšlenti kaip penktakolonininkui ir niekinti bei keikti savo valdžią ir savo valstybę... Kaip tokioje situacijoje dera elgtis krikščioniui yra kitas klausimas, bet kokiu atveju tokią antivalstybinę propagandą skleisti yra gėda, juolab jog sprendžiant pagal tai ką ir kaip vertini, apie mūsų kariuomenę turi tiek pat supratimo kiek ir apie baletą..

Anonimiškas rašė...

Europos sajungoj Ukrainai butu blogiau.. Krikscioniui reikia likti neutraliam, Jezus aiskiai tai parode, turime palaikyti tik Dievo valdzia, o ne zmoniu ar savo valstybe.