ketvirtadienis, sausio 23, 2014

Apie Giedrių Saulytį - lakoniškos žinios

Vis dėlto bendrija "Tikėjimo žodis" neįnešė aiškumo į situaciją su bendrijos vadovo, Vilniaus "Tikėjimo žodis" bažnyčios vyriausiojo pastoriaus Giedriaus Saulyčio atleidimu. Tinklalapis btz.lt paskelbė tik lakonišką žinią apie tai, kad jis "suspenduotas". Ką reiškia terminas "suspenduotas", turbūt sunku pasakyti - įprastai tai reiškia nušalinimą, sustabdymą, o priežastys nenurodomos. Tai pagimdė visą eilę spekuliacijų. Neoficialiomis žiniomis, pagrindinė priežastis - šeimyninės problemos, atsiskyrimas nuo šeimos.
Priminsime, kad G.Saulytis buvo pagrindinis pastorius, ideologas ir judėjimo krypties nustatytojas bendrijoje "Tikėjimo žodis". Jo iniciatyva bendrija faktiškai atsiribojo nuo charizmatinio judėjimo, laikydami jį "vaikyste", suko ekumeniniu keliu, beje, ekumenizmą jie suvokė kaip vienybę su katalikais ir istorinėmis Lietuvos bažnyčiomis, po to metėsi į mokytumą - buvo įkurtas EBI filialas Vilniuje, kur klausytojai taip pat buvo pagrinde šios bendrijos pastoriai ir vyresnieji, kitaip sakant, buvo įvestas beveik privalomas "aukštasis teologinis mokslas". Taigi, G.Saulyčio suspendavimas tikrai, matyt, turėjo rimtų priežasčių. Taip pat prieš porą metų Londono Teologijos mokykloje bendrijos „Tikėjimo žodis“ vyresnysis pastorius Giedrius Saulytis apsigynė daktaro disertaciją tema „XX a. pastoracinės teologijos kryptys bei jų santykis su pastoracine patirtimi posovietinėje Lietuvoje". 
Taigi, lieka neaišku, ar bendrija toliau žengs G.Saulyčio nubrėžtu keliu, ar padarys tam tikras korekcijas savo dvasiniame kelyje. 

38 komentarai:

Anonimiškas rašė...

Labai graži moteris. Ji yra pagrindinė priežastis. Jai atitenka visa kaltė. Adomas nekaltas.

Kęstutis rašė...

Korekcijos aiškios - atgal į katalikybę. TŽ vyriausiasis pastorius G.Lukošius pavydi broliams katalikams, todėl generalinė TŽ bendrijos kryptis nekelia abejonių - ..<..>.."Pastorius Gabrielius Lukošius memorandumo pasirašymą pavadino „istoriniu įvykiu“: „Per šiuos metus, manau, išryškės naujos galimybės“, – sakė jis, vildamasis, kad apsikeitimas įžvalgomis ir patirtimis neišvengiamai praturtins pirmiausia kiekvieną konfesiją. „Mes, kaip Tikėjimo žodis, su geru pavydu žiūrime į brolius katalikus, kurie turi šeimos centrus. Mažesnėms bendruomenėms čia sudėtingiau – tačiau viliuosi, kad šie metai taps svarbiu žingsniu nuoseklesnio darbo šeimos labui link.“ (iš svetainės Bernardinai.lt)

Anonimiškas rašė...

Koks tikslas buti "ciekava Zosia" ? Kad patenkinti savo smalsuma?
Tiems kurie savi, jau seniai viskas zinoma, o tiems, kas nori panaudoti informacija gandu skleidimams, ju smalsumas nebus patenkintas. Juk taip teisngiau man rods.
Geriau gydytis savo zaizdas kuriu turim visi, nei kaisiot nesvarius pirstus i kitu zaizdas.

T. rašė...

Gal reiktų pirma pažiūrėti, koks procentas katalikų ir koks procentas protestantų išsiskiria, gyvena susimetę, ištvirkauja, pradeda ankstyvus intymius santykius ir t.t. Ar tikrai yra ko pavydėt katalikams?

Andrius rašė...

Anonimiškas rašė...Tiems kurie savi, jau seniai viskas zinoma

O, tai katalikai jums ne savi?

Anonimiškas rašė...

Tikri krikščionys čia susirinko besidžiaugiantys kito nelaime ir TŽ nelaime.... :D Teisiantys ir mokantys "kaip reikia tesingai gyvent". Ir kaip reikia "neklyst" ir pamirštantys pačių didžiausią krikščionybės tiesą, apie kurią rašo Paulius kad "visi nusidėję ir stokoja Dievo šlovės" ir kad visos nuodėmės prieš visagąlį ir šventą Dievą yra vienodai mirtinos. Džiaukitės džiaukitės. Dovydas savo agonijoje (25 psalmė) irgi rašo, kad kritimo metu jo priešai iš jo džiaugėsi, tad niekas nesikeičia jau 2000 metų. Skirtumas tarp Saulyčio ir čia visų likusių tik toks, kad jo nuodėmės visiems viešai žinomos, o jūsų kolkas ne. Kolkas. :)

Anonimiškas rašė...

na, čia kas rašė, kad saviems seniai viskas žinoma, tai labai klysta. Aš pati daug metų lankiau TŽ ir man tai yra didelė naujiena. Tiek pastoriaus Giedriaus asmeniniai pasirinkimai, tiek akivaizdžios bendrystės su katalikais ir atsižadėjimas charizmatiškumo.
Man tik dabar viskas pasidarė žinoma, ir buvo sudėti taškai ant i.
Nemanau, kad kas nori pasijuokti iš kito nelaimės, kaip rašė kita komentatorė, bet kai aš pati gyvenau nežinioje, ir tik dabar sužinau kaip viskas yra, patikėkit, jaučiuosi apmukinta.

Apkabinėti ir teisti nereikia, bet ir nežinioj ar nežinojime realios padėties gyventi irgi nieko gero. Taigi, kas paslėpta, tepasidaro žinoma. Tiesa atneša laisvę. Aš bent jau taip pasijutau. Žymiai geriau yra žinoti dalykus, kokie jie yra iš tikrųjų.

Anonimiškas rašė...

Norit charizmatiškumo varykit į visokias Ekklesias. Pirmyn. Jau pradėjo savo "reklaminę kampaniją" pasinaudodami TŽ nelaime. Išgelbėjimas nuo bažnyčios nepriklauso, tad jokio skirtumo kur kas eis.

Andrius rašė...

--> Anonimiškas rašė...
Norit charizmatiškumo varykit į visokias Ekklesias

Na bent jau siuo metu Ekklesija yra geresnis pasirinkimas. Tz irgi buvo gera vieta pirma savo desimtmeti, o po to deja degradavo - pradeje dvasia uzbaige kunu.

Anonimiškas rašė...

eklesia tai tas pats TZ, tos pacios ligos, ir tos pacios problemos islys, tik laiko klausimas...

Andrius rašė...

Anonimiškas rašė...
eklesia tai tas pats TZ, tos pacios ligos, ir tos pacios problemos islys, tik laiko klausimas..

O, kol tai ivyks (jei ivyks)Ekklesija yra gera vieta buti, kaip kad tokia vieta buvo TZ tarkim 1995 metais.

Kęstutis rašė...

Ekklesija niekada nebuvo "gera vieta būti" dėl eretiško mokymo, kuris geriau žinomas klestėjimo evangelijos vardu. Šalia jo ten už tiesą pateikiama visa puokštė kitų antropocentrizmo inspiruotų kliedesių. Linas pakankamai daug yra apie tai rašęs, todėl nesikartosiu kartodamas,kas nori gali susirasti. Didelie stebuklas bus, jei nors vienas žmogus ten sugebės atbaigti savo išgelbėjimą vieninteliu įmanomu būdu, taip kaip Raštas moko - su baime ir drebėjimu (Fil 2,12).

Andrius rašė...

-->Ekklesija niekada nebuvo "gera vieta būti" dėl eretiško mokymo, kuris geriau žinomas klestėjimo evangelijos vardu.

Ekklesija yra gera vieta buti, ne del teisingo mokymo, bet del teisingos dvasios.

Linas rašė...

Lietuvoj viena bėda, kad žmonės ne kalbasi, o vienas ant kito lipa, būtinai juomonę stengdamiesi primesti. Turiu pasakyti, kad pasauliečiai žymiai lankstesni, sukalbamesni. jei turi kitą nuomonę, arba pateiki, kas jam nepatinka, netampi pasauliečiui priešas. Kalbėkimės kitame matydami ne kitą bažnyčią, idėją, mokymą ir ne gindami ar girdami savąją, matykim žmogų.

Kęstutis rašė...

Linai,patikslink prašau,ar teisingai tave supratau - sakai,kad svarbiausia yra ne Tiesa, o kad žmogui gerai būtų? Žinau,kad Šventojo Rašto neskaitai,bet padaryk išimtį - perskaityk Judo laišką ir po to pabandyk jam tai paaiškinti.

Kęstutis rašė...

Andriau, "teisinga dvasia" be teisingo mokymo yra tik savijautos iliuzija, iš dalies apgaulė,iš dalies saviapgaulė. Kas tik peržengia ribą ir nesilaiko Kristaus mokymo,neturi Dievo. Kas laikosi Kristaus mokymo,tas turi ir Tėvą,ir Sūnų.Jei kas ateina pas jus ir neatsineša šio mokymo, to nepriimkite į savo namus ir nesveikinkite,nes kas jį sveikina,dalyvauja jo pktuose darbuose (2 Jn 1,9-11)

Linas rašė...

Kęstuti, yra tokia eilutė "Nibūk per daug uolus, kad ninukentėtum":) Kalbu apie tai, kad laikas išaugti iš to amžiaus, kai kitus tikiesi atversti su savo "tiesa":) Nežinau atvejų, kai kam pavyko ką atversti, bet pakankamai daug, kai su savo "tiesa" žmones pavyksta apversti ar parversti...

Andrius rašė...

--> Kestutis
Tai, kad niekas to teisingo mokymo neturi. Jei kas turetu teisinga mokyma nereiketu sventajai dvasiai ivedineti i visa tiesa. Tiesa pasakius tu net zalio supratimo neturi, kas tai yra Kristaus mokymas. Neismanai jo elementariausiu pagrindu, o juo labiau aukstesniu Kristaus mokymo dalyku.

H. rašė...

O, žiūriu Andrius ir čia reiškiasi... :) Chebra, siūlau nekreipti dėmesio į šį komentatorių Andrių, nes jis yra trolis. Jis dalyvauja pokalbiuose tik tam, kad provokuoti, kiršinti ir erzinti. Toks yra jo tikslas ir jis džiaugiasi kai jam tai pavyksta.
P.S. Kas yra trolis galite pasiskaityti čia: http://lt.wikipedia.org/wiki/Trolis_(internete)

Olgerdas rašė...

- Вчера, представляешь, иду по улице, вдруг смотрю сестра одна идет - ты не поверишь - достает сигарету и начинает курить!!! У меня чуть пиво из рук не выпало...

Dainius rašė...

Linas rašė "Lietuvoj viena bėda, kad žmonės ne kalbasi, o vienas ant kito lipa, būtinai juomonę stengdamiesi primesti. Turiu pasakyti, kad pasauliečiai žymiai lankstesni, sukalbamesni. jei turi kitą nuomonę, arba pateiki, kas jam nepatinka, netampi pasauliečiui priešas. Kalbėkimės kitame matydami ne kitą bažnyčią, idėją, mokymą ir ne gindami ar girdami savąją, matykim žmogų."

Pritariu abiem rankom. Žmogus dažniausiai mažiausiai rūpi. Giriasi teisinga dvasia, mokymu, bažnyčia. Kaip visa taip apgailėtina, 100 kartų matyta ir neturi jokios ateities. Tž girėsi pastorium. Pasirodo ir tai patraukiama. "Kas giriasi, tesigiria Viežpačiu." Ir teužsičiaupia išdidžios burnos. Kas save giria yra kvailys. Tegu kiti jį, jo bendruomenę giria. Paulius ir sako: pasigirsiu tartum kvailys. Sako iš to, jokios naudos. Tegu Viešpats pagiria. Ir tegu patys vaisiai (ilgalaikiai) mus pagirs, o ne mūsų intencijos, planai ir tt. Apie sėkmingas bažnyčias aš jau prisiklausiau. Kur jos? Yra viena kita. Bet jos neskalambija apie savo sėkmę. Gal net to nežino, kad yra geriausios. O pasipūtėliai kaip visada turės krachą. Kukliau kalbėkim apie savo prabudimą. To prabudimo evangelinėse bendruomenėse šiuo metu nėra. Daugiau, pardon, apsišikimo. O ir priešinti katalikai-evangelikai nėra prasmės. Jie-mes. Yra tik mes, visi kartu, viena, su meile. Tačiau kai kurie niekaip iš pampersų neišauga. Manosi varydami ant kitų patys savo akyse atrodys geriau. Šiuo metu iki kai kurių katalikų mums reikia netgi pasistiebti.

Andrius rašė...

-->H. rašė...Chebra, siūlau nekreipti dėmesio į šį komentatorių Andrių, nes jis yra trolis.

Puikus patarimas - taigi ikiskime galva i smeli ir apsimeskime, jog su mumis viskas yra gerai. Ir nesvarbu, kad styrantis plikas uzpakalis sviecia lyg kelrode zvaigzde.

E.G. rašė...

I Korintiečiams 13:8
Meilė niekada nesibaigia. Baigsis pranašystės, paliaus kalbos, išnyks pažinimas,
nes mes žinome iš dalies ir mes pranašaujame iš dalies.

Anonimiškas rašė...

patiko Dainiaus komentaras,respect.blaiviai mastai,visiskai pritariu

Linas rašė...

Pritariu Dainiui ir aš, tiesa tik pakoreguočiau kalbant apie katalikus ir evangelikus, kad ne nėra mes-jie, bet mūsų nėra:) O kad jau atsitiko ant Lietuvos nelaimė, kad vis dėlto kaip ir esame... tai reiktų pasistoroti, kad netaptume rusiškai tariant "nesostojasciajasia lyčnost":)

Kęstutis rašė...

nematau jokių problemų gerbiami ponai - stiebkitės iki kai kurių katalikų,o sprendžiant iš to ką parašėte, jau nedaug reikia ir galėsite patys save katalikais vadinti. Viskas šiame pasaulyje arba regresuoja,arba progresuoja. Kadangi ieškant "krikščioniškos" pornografijos saitų progresuoti sunku, akivaizdu,kad viskas grįžta į savo primityvią egzistencijos formą, t.y. gyvenimą sau. Katalikybėje tokiai egzistencjai sudarytos išskirtinai palankios sąlygos. Gaila,žinoma,kad nusiritote iki katalikiškos visuotinės meilės, kuri nėra meilė iš esmės,o tik pakantumas nuodėmei ir stabmeldystė - žmogaus garbinimas ,bet ką darysi, kiekvienas pats gyvena ir pats miršta.

Linas rašė...

kestutis kaip visadu teisiausias is teisiausiu

H. rašė...

O aš galvojau, kad katalikai tiki Jėzumi kaip gelbėtoju... Gerai, kad yra Kęstutis, kuris viską paaiškina.

D.D rašė...

Kas tu toks, kad drįsti teisti kito tarną?! Ar jis stovi, ar krenta – tai savajam Viešpačiui. Bet jis stovės, nes Dievas turi galią jį išlaikyti.
(Rom.14:4)

Broliai, jei žmogus įpuola į kokią nuodėmę, jūs, dvasiniai žmonės, pataisykite tokį romumo dvasioje, žiūrėdami savęs, kad ir patys nebūtumėt sugundyti.
(Gal.6:1)

Tik tiek norėjau šituo klausimu pasakyti.

Lina rašė...

Dievas ji pazista ir ji atstatys. Sakau tai is savo patirties. Panasiai buvo ir man.

Anonimiškas rašė...

taip gerai Dainius parase :)

Linas rašė...

Specialiai Kestučiui - aik btz pažiūrėk, kur tava Dmitriukas neekumeninis:)

Kęstutis rašė...

Dėkui,Linai, pažiūrėjau:).Man tai anokia naujiena,juolab,kad ne pirma kart Anatolijus dalyvauja tokiuose renginiuose. Pastoriui mano kukli nuomonė šiuo klausimu irgi gerai žinoma, kalbėjom apie tai keletą kartų. Aš prieš tokią "vienybę",kuri ne vardan Viešpaties (nes Dievo Žodžio Tiesa paminama), o vardan žmonių gerovės šiame gyvenime ir šiame pasaulyje.

Linas rašė...

Tai va, su tais sekmininkais tokie reikalai - giliai ir jie akumenizme visų sąjungų:)

Andrius rašė...

Gerai drabuziu simbolika atrodo...vieni apsirenge baltai -tipo akuseriai, priimineja ekumenija, kiti paauksuotais drabuziais, ja laimimina, o treti apsirenge juodais iskarto ir laidoja ekumenizma. Taip visiems issiskircius jokios ekumenijos ir nelieka :D

Kęstutis rašė...

Ne tokie tie reikalai prasti😊. Mūsų vyskupo nepamatysi tokiose draugijose. O ką pastorius Anatolijus daro - daro savo iniciatyva ir savo supratimu..čia ne TŽ ar Ekklesia diktatūra, kur lyderio nuomonė prilygsta popiežiaus bulei😊. Ateis laikas ir Dievas pats išsiaiškins su pastoriais. Ekumenija pas mus ne pamokslaujama,nors bandymų būna.

Andrius rašė...

→Kestutis

Pats is "Biblijos kelias" bendruomenes busi?

Linas rašė...

Taigi nieks ir nesako, kad reikalai prasti, cia pragresas