penktadienis, gruodžio 13, 2013

Belgai išsikraustė iš proto?

Demokratija visai pametė galvą. Kitaip negaliu įvardinti to, kad Belgija žengė žingsnį vaikų eutanazijos link. Senatas didele balsų dauguma pritarė, kad eutanazijos taikymas būtų leidžiamas ir nepilnamečiams, pranešė Belgijos naujienų agentūra "Belga". Šis įstatymas jaunesniems nei 18 metų asmenims suteiktų teisę į eutanaziją. Projektui dar turi pritarti Atstovų rūmai. Čia diskusijos dėl eutanazijos gali užtrukti kelis mėnesius.
Belgijoje eutanazija įteisinta vyresniems nei 18 metų amžiaus asmenims, jei jie nepagydomai serga, ir medikai patvirtina, kad jie kenčia nepakeliamus skausmus. Vaikams eutanazija būtų galima, jei jie mirtinai sirgtų ir smarkiai kentėtų. Tam turėtų pritarti jų tėvai.
Eutanazija suaugusiems gyventojams Belgijoje buvo legalizuota jau 2002-aisiais. Pernai ji buvo pritaikyta 1 432 asmenims - ketvirtadaliu daugiau nei metais anksčiau.

5 komentarai:

Anonimiškas rašė...

Ar eutanazija iš esmės nesuderinama su Biblija? Iš esmės gaunasi įdomi situacija - žmogus miršta, bet ne jis pats nusižudo, o jo sutikimu jį nužudo. Ir 12 metų jau nėra visiškai vaikas, nors pagal LR įstatymus mažametis yra iki 14 m. Visgi aprašytos dvi būtinos sąlygos eutanazijai - mirtina liga ir didelės kančios. Čia svarstytinas klausimas, pasmekrti neįsigilinus daug išminties nereikia...

Olgerdas rašė...

Na ir kaip suderinama tai su Biblija? Nagi paaiskinkit jei jau pradejot...

Anonimiškas rašė...

Tai aš jūsų paklausiau kaip nesuderinama, o ne kaip suderinama. KAs čia per atsakymas klausimu į klausimą...ar iš įpročio, kad žmonės su sarkazmu ir ironija atsakinėja vienas kitam? Ne visi tokie, ne visi...kartais tiesiog natūralus paprastas klausimas užduodamas.

Olgerdas rašė...

Na, visu pirma, ne manes klauset . O antra, jusu klausimas butent taip ir skamba, kaip jusu paklausiau... O trecia, nelabai supratau jusu pirma komentara, sunku pagauti minti kas ten prie ko.

Mano klausimas taip pat buvo naturalus. :)

O aplamai, nesinervinkit, adventas gi lygtais... shalom... :)

Olgerdas rašė...

O jei jau kalba eina apie eutanazija, Biblija ir pan, tai tie, kas iteisina tokius dalykus, i Biblija tikrai nekreipia demesio. Visi musu pasvarstymai sia tema ir liks tiks pasvarstymais, kadangi, kai jau yra isuktas koks nesvarus verslas, tai jau is anksto pasirupinta ir visais kontrargumentais.