ketvirtadienis, liepos 22, 2010

Musulmonai reglamentavo futbolo sirgalių aprangą


Moterys islamo šalyse dažnai futbolą žaidžia su specifine apranga, dabar imtasi ir merškinėlių, kuriuos nešioja sirgaliai.
Malaizijos religiniai vadovai nurodė musulmonams nebedėvėti „Manchester United“ futbolo komandos marškinėlių dėl raudono velnio atvaizdo klubo emblemoje, kuris islame yra draudžiamas, praneša „Telegraph“. Kiti futbolo marškinėliai, kuriuos religiniai vadovai laiko nepriimtinais, yra Brazilijos, Portugalijos, Serbijos, Barselonos ir Norvegijos rinktinių, kadangi ant jų yra pavaizduotas kryžius.Ir Džohoro valstijos religinės tarybos patarėjas, ir Perako valstijos islamo teisės specialistas teigia, kad kryžių, alkoholinių gėrimų ir velnių atvaizdai ant futbolininkų marškinėlių yra įžeidimas Alachui ir musulmonai neturėtų jų dėvėti.
„Tokius drabužius dėvėti yra neatleistina, kadangi tai reiškia, kad būdamas musulmonu, jūs idealizuojate kitos religijos simbolį, – teigia Džohoro valstijos islamo teisės specialistas Datukas Noohas Gadotas. – Šiuo klausimu negali būti kompromiso dėl pasilinksminimo, mados ir net dėl sporto.“

Komentarų nėra: