trečiadienis, rugpjūčio 19, 2009

Vyskupui - valstybinė pensija

Valstybinę pirmojo laipsnio pensiją nutarta skirti Kauno arkivyskupui Sigitui Tamkevičiui.
Dvasininko kandidatūrą valstybinei pensijai gauti pasiūlė Lietuvos gyventojų genocido ir rezistencijos tyrimo centras. Jis siūlė pensiją skirti kaip labiausiai pasižymėjusiam pasipriešinimo 1940-1990 metų okupacijos dalyviui.
S.Tamkevičius sovietų okupacijos metais redagavo "Lietuvos katalikų bažnyčios kroniką", 1978 metais su keturiais kunigais įsteigė Tikinčiųjų teisėms ginti katalikų komitetą. Už šią veiklą jis buvo nuteistas šešeriems metams nelaisvės, kalėjo Permės ir Mordovijos lageriuose.
Tikslas aišku, kilnus, tačiau kuo čia dėta Lietuva? Vyskupas kovojo už katalikų teises, be to, reikia priminti, kad tradicinių konfesijų dvasininkai nemoka jokių mokesčių valstybei, tačiau pensijas gauna.
Taip pat kyla klausimas, o kaip Konstitucijoje numatytas valstybės ir religijos atskyrimas, jei valstybinė pensija skiriama Katalikų hierarchui?

4 komentarai:

Unknown rašė...

Gavo kaip rezistentas. Šis vyskupas sukūrė pačią efektvyiausią organizaciją buvusioje TSRs , kuri galėjo priešintis KGB. Už tai. Šimtu procentų palaikau.

tadas rašė...

Kas iš jūsų žino, kad yra devynios dvasinės dovanos, ir viena iš jų – tai išmintis?
Kada baisi, klaidinanti dvasia įsikūnijo (įsikūnijusi dvasia), šito mokymo dvasia įsikūnijo žmoguje, kad užimtų Kristaus vietą, tada jį teko garbinti; išeina, kad jį garbina, kaip Kristų. Kitais žodžiais, virš Vatikano užrašyta: “VICARIVS FILII DEI”. Ir tai užrašyta romėniškomis raidėmis. Jūs paimkite ir nubrėžkite liniją po šitomis romėniškomis raidėmis. Ir tai reiškia “Vietoj Dievo Sūnaus”. Kitais žodžiais, jis vietininkas. Jūs žinote, kas toks vietininkas – tiesiog užima kažkieno vietą. Jis pavaduotojas, “vietoj Dievo Sūnaus”.
Ir Biblijoje pasakyta: “Kas turi išmanymą, teapskaičiuoja žvėries skaičių, nes tai žmogaus skaičius. Ir jo skaičius yra šeši šimtai šešiasdešimt šeši”. Jūs užrašykite “VICARIVS FILII DEI” ir nubrėžkite liniją po romėniškomis raidėmis: “V” – tai penki, o “I” – tai viena, ir sudėkite viską, ir pamatysite, jums išeis šeši šimtai šešiasdešimt šeši.
Pagrindiniai septyni skaičiai:

I arba i – 1,
V arba v – 5,
X arba x – 10,
L arba l – 50,
C arba c – 100 (centum – „šimtas“),
D arba d – 500,
M arba m – 1000 (mille – „tūkstantis“).
Skaičių kombinacijos sudaromos laikantis tam tikrų taisyklių.

II arba ii – 2,
III arba iii – 3,
IV – 4,
VI arba vi – 6,
VII arba vii – 7,
VIII arba viii - 8,
IX arba ix – 9.
5 (v) + 1 (i) + 100 (c) + 1 (i) + 5 (V) + 1 (i) + 50 ( L)+ 1 (i) + 1 (i) + 500 ( d) + 1 ( i) = 666.

ramaske rašė...

Tai ka dabar mums daryti!?Uzlipti ant namo stogo ir visiems saukti koki "apreiskima" iskniso vienas fantastikos megejas, o kitas ji pakartojo??Kas nuo to pasikeis?.Butu labai protinga ir be abejones ismintinga palikti Dievui tvarkytis Jo kieme ir nespresti ant kokiu duru ir kokios kaktos turi buti uzrasytas konkretus skaicius.Velniui tik juoka kelia musu atradimai,nes jam visiskai nusispjaut ar tai bus 258 ar 745,-tu jam potencialus mulkis su tokiu globaliniu mastymu.Ir todel juo lengviau tave ismulkint tokia forma,jog nenustotum tiketi,kad tokie grandioziniai-kataklizminiai apreiskimai ateina is Dievo.

Linas rašė...

Ramaške, vėl koridoj buvai?:)