antradienis, rugpjūčio 11, 2009

Pagauti - Katalikiškas bankas investavo į ginklus ir kontracepsiją

Jau anksčiau sklandė gandai, kad dalis Katalikų bažnyčios pinigų sėkmingai cirkuliuoja ginklų prekyboje ir kitose su katalikišku mokymu nederančiose srityse. Dabar atsirado ir nenuginčijamų įrodymų. Vokietijoje kilo skandalas, kai paaiškėjo, kad katalikiškas bankas, kurį įsteigė vienuoliai, investavo į ginklus, cigaretes ir kontraceptines priemones. Vokietijoje pratrūko skandalas paaiškėjus, kad Kelno "Pax-Bank" investuoja į ginklų gamybos bei tabako koncernų ir kontraceptines priemones gaminančių įmonių akcijas.
Vatikanas ne kartą pasmerkė visas šias veiklas, į kurias investavo 1917 metais vienuolių katalikų įsteigtas, bankas, kuris yra seniausia Vokietijos bažnytinė finansų institucija. "Pax-Bank" stebėtojų tarybos vadovas yra Kelno katedros klebonas Norbertas Feldhoffas.
1968 metais paskelbta popiežiaus Pauliaus VII enciklika "Humanae vitae" draudžia naudoti kontraceptines priemones. Nepaisydamas to, "Pax-Bank" įsigijo amerikiečių farmacinės produkcijos gamintojos "Wyeth", kuri ir gamina tokius preparatus, vertybinių popierių už 159 tūkst. eurų. Pernai "Wyeth" išleido rekordinę pinigų sumą hormoninio kontraceptiko "Lybrel" reklamai.
Drauge su kita katalikiška finansų institucija "Liga-Bank" šis bankas taip pat nusipirko tarptautinio koncerno BAE Systems, kuris specializuojasi atominių povandeninių laivų, raketinių sistemų ir karo lėktuvų gamyboje, akcijų maždaug už 600 tūkst. eurų.
Beje, remiantis paties banko informacija, jo klientai yra "bažnytinės ir su ja susijusios institucijos, katalikų ordinai, ligoninės, labdaros organizacijos, katalikų nuosavybės firmos, teologijos studentai".
Pagal "LŽ"

6 komentarai:

tadas rašė...

Apr. 2:22–23. “Štai Aš ją nublokšiu į ligos patalą, o ištvirkavusius su ja – į didelį sielvartą, jeigu jie neatgailaus dėl savo darbų. Jos vaikus išžudysiu, ir visos bažnyčios sužinos, kad Aš esu Tas, Kuris ištiria protus ir širdis; Aš atlyginsiu jums kiekvienam pagal jūsų darbus”.

Kas tai? Ši moteris turi vaikų? O ji paleistuvė? Jeigu ji įsigijo vaikų paleistuvaudama, tada ji turi degti ugnyje, kaip pasakyta Žodyje. Tai visiška tiesa. Tai jos galas, nes ji bus sudeginta ugnimi. Jos galas – ugnies ežeras. Bet stabtelėsime ir pagalvosime apie šituos vaikus. Vaikai atsiranda iš moters. Tai akivaizdu, kad vaikai atsirado iš šitos moters, bet jie pasielgė lygiai taip kaip ir ji. Parodykite man nors vieną bažnyčią, kuri išėjo iš organizacijos, ir atgal į ją nesugrįžo. Nėra nė vienos. Nė vienos. Liuteronai išėjo ir paskui iškarto organizavosi, ir šiandien jie artimiausi draugai šitame ekumeniniame judėjime. Metodistai išėjo ir tuojau pat organizavosi. Išėjo sekmininkai, ir jie tuojau pat organizavosi. Bet bus dar vienas išėjimas, ir garbė Dievui, kad jie nesugrįš į organizaciją, nes jie žino tiesą. Ši grupė bus paskutiniosios dienos nuotaka.

Taigi, čia pasakyta, kad ši paleistuvė turėjo vaikų. Kas gi jie tokie? Jos buvo dukros, nes tai buvo bažnyčios, panašios jai. Čia labai įdomus momentas. Jezabelė ir Achabas turėjo dukrą. Ši dukra ištekėjo už Jehoramo, Jehošafato sūnaus ir 2 Karalių 8:18 pasakyta, kad “Jehoramas vaikščiojo savo uošvio keliu”. Per šią santuoką jis įėjo tiesiai į stabmeldystę. Jis įvedė dievobaimingą ir Dievą garbinantį Judą į stabmeldystę. Tai tiksliai tai, ką padarė visos šios dukterinės bažnyčios, tiksliai, kaip aš jums į tai nurodžiau. Jie pradeda tiesoje ir
susituokia su organizacija ir dėl savo tradicijų, tikėjimo mokymų ir t.t. palieka Žodį. Leiskite man tai išdėstyti. Žyd. l3:7 pasakyta: “Atsiminkite savo vadus, kurie jums kalbėjo Dievo Žodį”. Žodis valdo mus, o ne žmonės. Taigi, žmogus, kaip vyras, yra moters galva. Jis vadovauja jai. Bet bažnyčia taip pat yra moteris, ir jos vadovu yra Žodis. Jėzus tai Žodis. Jeigu ji nepriima Žodžio ir priima bet kurį kitą viešpatavimą, tai ji svetimautoja. Dabar jūs pasakykite man nors vieną bažnyčią, kuri nepaliktų Žodžio dėl tradicijų ir tikėjimo mokymų. Jos visos svetimautojos – kaip mama, taip ir dukros.

tadas rašė...

17 eilutėje pabrėžiama, kad ji pasieks absoliučią kontrolę visai pasaulio komercijai, nes be jos arba išskyrus ją niekas negalės nei pirkti nei parduoti. Tai patvirtinama Apr. 18:9–17, kur parodoma, kaip ji susidėjo su karaliais, pirkliais, su visais, kurie turi reikalą su Roma ir komercija.

Iš Apr. 13:14 mes sužinome, kad šitas žvėris platina savo įtaką per atvaizdą, kuris bu¬vo padarytas jam. Padarytas atvaizdas – tai pasaulinė ekumeninė taryba, į kurią įeis ir su¬sivienys visos organizuotos bažnyčios kartu su Romos Katalikų Bažnyčia (jie tai daro jau dabar).

ramaske rašė...

Ir....??
Is didelio debesio mazoka lietaus:))

tadas rašė...

Lietus lyja ant teisiuju ir ant neteisiuju, ant kvieciu ir ant piktzoliu. vieni ir kiti dziugiasi lietumi, bet piktzoles surisamos sudeginimui( ekumeninis judejimas) o Dievo sekla bus paimta. Lietus tai Sv. Dvasios ivaizdis, Sv. Dvasia gali patepti tavo kuna ir tu busi isgydytas, bet tavo siela gali buti zuvusi, Sv. Dvaisia gali patepti tavo zmogiska dvasia, tu gali kaip judas isvarineti demonus, daryti stebuklus, kalbeti kalbomis, bet vistiek buti zuves, bet kai Sv. Dvasia tavo sieloje, tada tu pasodintas danguje Jėzuje Kristuje.. stebėk, kaip tu stebi, kieno akimis tu ziuri i si pasauli ir kitus..

ramaske rašė...

Zinai,brangusis,kol tokie,kaip tadas,inirte skirstys Dievo tarnus i gerus ir blogus,bei i kviecius ir piktzoles,pasaulis,kurio jau taip tamsta nekenti,zvengs uz pilvo susiemes is aklu ir kvailu susikaldziusiu krikscioniu.
Kodel mes taip isitikine,kad velnias negali pasivazineti ant tikinciojo liezuvio,kad shudo primaltu baznycioj ir dar priverstu ji tikinciuosius suvalgyti?

Emanuelis rašė...

Tadai ar ymanoma butu su tavim susimatyt? Svarbu.