ketvirtadienis, rugsėjo 29, 2005

Trileris dėl paveikslo

Trileris dėl paveikslo pagaliau baigtas -po daugiau nei pusantrų metų trukusio dalies katalikų pasipriešinimo trečiadienį buvo įvykdytas kardinolo Audrio Juozo Bačkio nurodymas Gailestingojo Jėzaus paveikslą perkelti iš vienos sostinės bažnyčios į kitą.
Tai dar kartą akivaizdžiai parodė, kiek hierarchams rūpi ir kiek jie paispo paprastų lankytojų nuomonės katalikų bažnyčioje.
Tuo tarpu lenkų tikinčiųjų bendruomenė tai vadina vagyste ir dėl to žada kreiptis į prokuratūrą.
Juokinga, bet vyskupas Juozas Tunaitis tvirtino, jog Vilniaus arkivyskupijos kurija nieko nežinojo (taigi nieko ir nėra dėta, kažkas kitas perkėlė) apie trečiadienį ruošiamą paveikslo perkėlimą.
"Paveikslą po rytinių šv. Mišių nuėmė Dievo gailestingumo bažnyčios kunigas su septyniais vyrais. Užrakino duris, sumušė budėjusią moterį ir išvežė, nors kardinolas ir žadėjo, kad jis bus perkeltas iškilmingai, su procesija", - pasakojo Šventosios Dvasios bažnyčios parapijietės, kurios buvo organizavusios budėjimą, kad neleistų perkelti paveikslo.
Būtų juokinga žiūrėti, kaip grumiamasi dėl šito stabmeldiško objekto, jei ne tas faktas, kad paveikslas kabėjo lenkų bendruomenei priklausiusioje bažnyčioje, taigi, lenkai gali traktoti tai kaip jų tautinių teisių pažeidimą ir sukelti nereikalingą tautinę įtampą.

Komentarų nėra: