penktadienis, spalio 11, 2013

Gyvybė Lietuvoje - mažiausiai tikėtina, kad būsi nužudytas...




Keista ta statistika. Ar kada pagalvojote, kad būti nužudytiems Lietuvoje yra beveik dvigubai mažesnė negu paskęsti, triskart mažesnė nei mirti sušalus, nuo sužalojimų nukritusar žūti avarijoje, ir net  6 - 7 kartus mažesnė už galimybę nusižudyti... Vis dar nemyli lietuviai savęs, o gal myli per daug?
Higienos instituto Sveikatos informacijos centro duomenimis, Lietuvos gyventojų mirties priežasčių struktūra jau daugelį metų išlieka nepakitusi.
2012 m. 3,7 tūkst. žmonių mirė dėl išorinių mirties priežasčių: 927 nusižudė, 392 žuvo transporto įvykių metu, 346 mirė dėl sužalojimų, patirtų nukritus, 331 sušalo, 268 mirė apsinuodiję alkoholiu, 232 paskendo, 135 buvo nužudyti.

7 komentarai:

Sigitas Kalinas rašė...
Autorius pašalino šį komentarą.
Sigitas Kalinas rašė...

Su draugais diskutavome apie mirties bausmę. Kilo toks klausimas: ar šalyje, kur daugėja savižudžių, žmogžudžiai bijo mirti?
Manau, kad ne. Gali būti, kad, jei būtų įteisinta mirties bausmė, žiaurių žmogžudysčių padaugėtų.

Tai ką daryti?

Linas rašė...

Nu čia visokių nuomonių tokiu klausimu yra, bet kad Breivikas skundžiasi blogu kremu yra nenormalu...

Sigitas Kalinas rašė...

Kas būtų, jei Breivikui būtų įvykdyta mirties bausmė? Manau, galėtų atsirasti jo pasekėjų, norinčių atkeršyti už Breiviko nužudymą.

Nemanau, kad kaliniai turi gyventi kaip kurorte. Kalinius galima būtų įdarbinti kokioje specialioje fermoje ar kitur. Jie galėtų būti naudingi visuomenei ir nekelti pavojaus.

Olgerdas rašė...

Jo, Breivikas skundzias kremu, Daktaras- ne tos temperaturos maistu ar kokiais masalais... Kartais kai pasiskaitai, ka valgo ir kaip gyvena siuolaikiniai kaliniai (kad ir Lietuvoje)- ne kiekvienas dirbantis turi tokias salygas ir valgo toki maista.

Sigitas Kalinas rašė...

Nežinau kaip kitur, bet Lietuvoje kalinio dienos maistui skiria 5 LT (jei neklystu).

Olgerdas rašė...

Nzinau as tu statistiku, nu tegu buna 5lt, bet nelygu ka su ta penkiuke veiksi. Jei pakeli cipsu ir mineralinio pirksi- tai neteksi lasinuku an pilvo, jei jie ir buvo :), o jei pamascius ukiskai, tai tada daug ko skanaus galima pasigamint net is keliu litu per diena. Beje, daug kaliniu nera tokie jau ir biedniokai, kalejimuose yra pardas, ten jie gali daug ko nusipirkt. Maciau tv laidoj vienoj kaip lukiskiu kalejime zeku chebryte saslus skaniai kirto, pamates ju figuras ir ispurtusius nuo alkoholio ir mesisku patiekalu veidus, nieks nepatikes kad jie vien manu kosytes valgo.