trečiadienis, liepos 29, 2009

Popiežius atėmė titulą iš Mergelės Marijos apsireiškimo liudytojų "dvasios tėvo"


Popiežius Benediktas XVI atėmė titulą iš Mergelės Marijos apsireiškimo liudytojų "dvasios tėvo" Tomislavo Vlasičiaus, praneša "Daily Telegraph".O Pranciškonų ordino vadovybė jam uždraudė kalbėti dvasinėmis temomis. Jis 28 metus tvirtino, kad Bosnijos miestelyje Medžiugorjėje "apsireiškia" Mergelė Marija.Miestelį jau aplankė apie 30 milijonų katalikų maldininkų.
Tomislavas Vlasičius buvo padavęs prašymą jį išbraukti iš pranciškonų ordino ir atimti klieriko titulą, kai Vatikanas pradėjo tyrimą. Vlasičius buvo apkaltintas užmezgęs romaną su vienuole, taip pat, kad jis "padaugindavo" pasakodamas apie apsireiškimus, jį apkaltino sąmonės manipuliacija, misticizmu ir nepaklusnumu Katalikų bažnyčiai, mat jam liepė persikelti į Italijos vienuolyną, kur uždraudė kalbėti net su savo advokatu be vienuolyno vyresniojo žinios. Kadangi dabar jis jau ne kunigas ir ne vienuolis, tyrimas turi būti sustabdytas. Popiežius nuėmė nuo jo visus pažadus, tame tarpe vienuolystės, kunigystės ir celibato.
Tačiau pranciškonų vadovas pabrėžė, kad jam uždrausta dirbti dvasinį darbą ir pasisakyti religinėmis temomis, taip pat ir apie "apsireiškimus". Jei jis neklausys šių draudimų, jis gali būti atskirtas nuo Katalikų bažnyčios.

Komentarų nėra: