pirmadienis, vasario 20, 2006

Musulmonai vėl žudo krikščionis Nigerijoje

Nigerijoje per susirėmimus žuvo 16 žmonių. Dauguma aukų tapo krikščionys, žuvę nuo musulmonų rankos, kai musulmoniška demonstracija prieš karikatūras virto riaušėmis ir siautėjantys smurtautojai ėmė deginti bažnyčias, parduotuves bei automobilius, pranešė policija ir vietos pareigūnai."Jie pradėjo siautėti, deginti parduotuves ir krikščionių bažnyčias. Demonstrantai ėmė žudyti kitatikius. Kai kurie buvo nužudyti net bažnyčiose", - sakė Josephas Hayabas, Nigerijos krikščionių asociacijos šiaurės vakarų regiono sekretorius.
Nigerijoje, turinčioje 140 mln. gyventojų, esama maždaug po lygiai krikščionių ir musulmonų. 15 žmonių žuvo šiaurės rytų Borno valstijoje, o vienas - šiaurinėje Kacinos valstijoje, pranešė policijos atstovas Hazas Iwendi.
Pasak jo, Borno valstijoje buvo sudenginta 11 bažnyčių, o valstijos sostinėje Maidugūryje net prireikė į pagalbą pasikviesti kariuomenę tvarkai užtikrinti.
Per pastaruosius penkerius metus Nigerijoje dėl krikščionių ir musulmonų konfliktų žuvo tūkstančiai žmonių. Prieš metus buvo kilusi kita smurto prieš krikščionis banga - jos metu žuvo apie 5000 krikščionių.

Komentarų nėra: