trečiadienis, vasario 15, 2006

Artūras Chalikovas išleido naują "Psalmių" dalį

A.Chalikovas toliau bando užpildyti spragas krikščioniškoje muzikoje ir jam tai puikiai sekasi. Psalmyno pirmosios penkiolika psalmių yra aranžuotos ir įrašytos kompaktinėje plokštelėje „Už auksą brangiau“ ir atliktos 2004m. balandžio 12d. kongresų rūmuose. Šiame koncerte solo partijas atliko dainininkai P.Meškėla, Č.Gabalis, V.Kovaliovas. Koncertas buvo rodomas ir per LTV, susilaukė daug atsiliepimų.
Pirmųjų krikščionių giesmynuose didžiausią dalį sudarė Šventojo Rašto Psalmynas. Psalmes šiandien daugiausia atlieka tik akademinės muzikos atlikėjai. Dėl šios priežasties šiuolaikinę popmuziką naudojančių bažnyčių jaunimo, besiklausančio populiarios krikščioniškos muzikos kompaktinių plokštelių, supratimas apie Dievo šlovinimą ir garbinimą yra siauresnis ir skurdesnis nei tų, kurie naudoja ir klausosi akademinės klasikinės muzikos. A.Chalikovo psalmynas yra vienas iš bandymų užpildyti šitą spragą ir suteikti galimybę semtis dvasinių turtų tiems, kurie mėgsta šiuolaikinę krikščionišką muziką.
Dar vienuolika psalmių (nuo 16 iki 26) yra aranžuotos ir įrašytos naujai įrašytoje ir išleistoje kompaktinėje plokštelėje "Už auksą brangiau 2".
Gero klausymo.

Komentarų nėra: