penktadienis, vasario 11, 2005

Kombodža - dėmesys raudoniesiems kherams

Raudonieji kkherai vėl atkreipė į save pasaulio dėmesį. Tai atsitiko po to, kai dėl aktyvios misionierių veiklos šimtai partizanų atgailauja už savo veiklą ir tampa krikščionimis. Krikščionimi tapo ir vienas iš vadų Kang Kek Leu, kuris prisipažino, kad dalyvavo tūkstančių žmonių žudybėse Pol Poto įsakymu.
Japonija skirs Kambodžai 21,5 milijono dolerių buvusių "raudonųjų khmerų" lyderių teismui organizuoti. Tai pranešė Japonijos ambasados Pnompenyje atstovas.
Jungtinės Tautos kartu su Kambodžos valdžia mėgina rasti 56 milijonus dolerių, reikalingų tribunolui.
Diktatoriaus Pol Poto vadovaujamo režimo aukomis 1975-1979 metais tapo apie 2,5 milijono Kampučijos gyventojų. Likę gyvi Pol Poto bendrininkai jau yra garbaus amžiaus, ir jeigu proceso finansavimo klausimas nebus išspręstas artimiausiu metu, teismas gali neįvykti, kadangi pagrindiniai kaltinamieji gali tiesiog nesulaukti jo pradžios.
Kai kurie politologai abejoja, ar atsivertimas į krikščionybę buvusių partizanų yra tikras, bet jau kuris laikas ši Azijos valstybė patiria prabudima - kasdien joje įsikuria po naują krikščionišką bažnyčią.

Pagal "Baznica" pranešimą

1 komentaras:

Anonimiškas rašė...

Jo, nu ir reikalai