penktadienis, vasario 21, 2014

Kardinolai - šeimos ir santuokos specialistai

Popiežius Pranciškus surinko Vatikane uždarą 150 kardinolų posėdį, kuriame aptars šeimos ir santuokos klausimus. 
Juokinga, bet tai tikrai tie asmenys, kurie geriausiai išmano apie šeimą ir santuoką. Be daugybės iškilmingos ir dvasingos retorikos (tipo - "šeima - žmonių giminės išlikimo pagrindas"), uždaras posėdis, kaip teigia Pranciškus, "mąstys apie šeimą ir santuoką.
Vaikinai, patarčiau aš - ne mąstyti, o ženytis reikia jums, kitaip apie šeimą turėsit tiek pat žinių, kaip ir apie kosmosą. 
Keista ir vedusių katalikų pozicija, kurie leidžia, kad jų šeimyninio gyvenimo normas nustatinėtų, aiškintų, kaip gyventi ir auklėti vaikus šeimoje tie, kurie nė neketina patys šeimų kurti ir žmonių giminės gelbėti.

7 komentarai:

Anonimiškas rašė...

DĖL ŠEIMOS REIKALŲ. ARGI BŪTINA BŪTI PSICHINIU LIGONIU, KAD GALĖTUM SPRĘSTI APIE PSICHINĘ LIGĄ, JĄ GYDYTI? VYKDYTI PREVENCIJĄ?

Andrius. rašė...

Nei kiek nekeista, nes kas Naujajame Testamente visiems aiskina apie santuoka ir seima,vyro ir moters santykius pagrinde yra du nevede asmenys - Jezus Kristus ir apastalas Paulius.

Linas rašė...

Tai kai bus kaip tie du asmenys, tadu gales ir aiskinti

Anonimiškas rašė...

Ar jus neinat pas gydytoją kur visomis ligomis yra persirgęs ? Jie žino daug daugiau negu kurie yra sukūrę šeimas . Palydi šeimas dvasiniu palydėjimu . PVZ jono pauliaus II kūno teologija . GALIT Paimt ir pasiskaityt tikrai jus nustebins.

Andrius rašė...

→ Linas rašė...Tai kai bus kaip tie du asmenys, tadu gales ir aiskinti

Absoliuciai daugumai (jei ne visiems) toli iki tu dvieju asmenu, taciau negi tai reiskia, kad niekas nieko nebegali mokyti tam tikrais klausimais?

Anonimiškas rašė...

ar gydytojas privalo sirgti skrandžio opa, kad gebetu kituos nuo tokios opos (iš)gydyti, pons Linai? Ar kiekvienas teisėjas turi būti žmogžudys, kad galėtų žmogžudžius teisti? Gi iš šalies netgi geriau matyti?

Linas rašė...

Man irgi atrodo, kad gydytojai ne taip operuoja. Ar privalau būti gydytojas, kad nurodyčiau jiems kur pjauti?