ketvirtadienis, vasario 13, 2014

Belgai susiruošė marinti vaikus


Sodoma ir Gomora buvo tik juokai, palyginus su dabartine Europa.... iBelgijos parlamentas šiandien balsuos, ar taikyti eutanazijos įstatymą nepagydomai sergantiems vaikams, praneša BBC. Įstatymo projekte numatyta, kad vaikai galėtų paprašyti eutanazijos, jeigu jų liga yra mirtina, jie kenčia didelius skausmus ir nėra tinkamo gydymo.
Tikėtina, kad žemieji parlamento rūmai pritars įstatymo projektui, informavo korespondentai.
Kad įsigaliotų įstatymas dėl eutanazijos, jį dar turi pasirašyti karalius. Belgija taptų pirmąja valstybe pasaulyje, kuri panaikintų visus amžiaus apribojimus taikant šią praktiką. Pasak analitikų, karaliaus Filipo (Philippe) parašas yra laikomas tik formalumu. Gruodį įstatymo projektui jau pritarė ir Senatas. Belgija 2002 metais priėmė įstatymą, kuris eutanazijos nepagydomai sergantiems vyresniems nei 18 metų žmonėms nebelaiko kriminaliniu nusikaltimu. 

4 komentarai:

Sigitas Kalinas rašė...

O ką? Geriau vaikus kankinti?

Nepritariu eutanazijai, jei yra bent kiek vilties, kad vaikas gyvens. Jei vilties nėra ir vaikas kenčia didelius skausmus, kam tada jį kankinti?

Linas rašė...

koks puikus dalykas tas humanizmas, ar ne, Sigitai. O ko tėvai mašinos vaikui važiuoti neduoda, juk jis prašo

Sigitas Kalinas rašė...

Dar kartą sakau, kad eutanazijai nepritariu, bet būna įvairių atvejų. Pvz nenorėčiau, kad man artimas žmogus, kuriam nėra vilties gyventi, paskutines valandas kęstų baisius skausmus (o taip buvo).
Žinoma, jei žmogus nieko nejaučia ar būklė pakenčiama, eutanazijos daryti negalima.

Unknown rašė...

Na mano nuomone Belgijai, tai didelis žingsnis žemyn. Palaiminimo iš Dievo už tai nesulauks. Viltis visada yra, o jei lemta mirštant kentėt, tai kentėk, kodėl? Nes ar su šautuvu prie smilkinio ar su mirtina adata, tas žmogus vistiek žmogžudys. Ir ar savo noru su virve ant medžio ar su mirtina adata, tai vistiek savižudybė. Dievas pats davė gyvybę, pats ją ir pasims.