trečiadienis, rugpjūčio 21, 2013

Kunigams tūkstantinių pensijų pramušti nepavyko

Ministrų Kabinetas nepritarė įstatymo projektui, kuriuo siūlyta dvasininkams mokėti 1080 litų senatvės pensiją. Ji būtų didesnė už vidutinę Lietuvoje mokamą pensiją net trečdaliu. Kunigai ir toliau turės pasitenkinti bazine pensija - maždaug 400 litų per mėnesį.
Kaip patikino Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos Socialinio draudimo ir pensijų departamento direktorė Asta Aranauskienė , pasiūlymas dvasininkams mokėti didesnę nei tūkstančio litų pensiją buvo atmestas vengiant juos išskirti kaip privilegijuotą visuomenės grupę.
Pasak A. Aranauskienės, šiuo metu vidutinė senatvės pensija siekia maždaug 850 litų, taigi trisdešimt metų dirbęs ir socialinio draudimo įmokas mokėjęs žmogus priėmus pasiūlymą būtų gavęs mažesnę pensiją negu kunigai, kurie per gyvenimą nesumoka nė vieno lito.
Socialinio draudimo ir pensijų departamento direktorės teigimu, valstybė ir toliau už dvasininkus mokės socialinio draudimo įmokas, o atėjus pensiniam amžiui trisdešimt metų išdirbę kunigai gaus bazinę pensiją.
Nors Vyriausybė atmetė siūlymą dvasininkams mokėti daugiau, Ministras Pirmininkas Algirdas Butkevičius žada šį klausimą dar svarstyti ateityje.

Komentarų nėra: