antradienis, sausio 13, 2009

Hamaso kliedesiai erzina net palestiniečius


Abaso judėjimo FATCH nariai kaltina “Hamas” narius nusikaltimu prieš palestiniečius ir visiškai ignoruojant realybę.
Savo ruožtu “Hamas” judėjimas pats papuolė į savo spąstus – nebegali prašyti taikos, nes tada neteks Irano piniginio palaikymo ir ginklų. Izraeliui beveik visiškai užėmus Gazą islamistai giriasi… pergale ir sako, kad Alacho valia jie… beveik jau nugalėjo
Nedažnai televizijoje pasirodantis Hamaso lyderis Ismailas Haniya kreipėsi į palestiniečius, kai Izraelio premjeras Ehudas Olmertas pagrasino "geležiniu kumščiu" smogti "Hamas", jeigu grupuotė nenutrauks raketų atakų.
"Mes artėjam prie pergalės", - sakė I.Haniya, Gazos Ruožo "Hamas" vyriausybės vadovas. Šioje teritorijoje islamistai prieš 18 mėnesių atkovojo valdžią iš pajėgų, lojalių nuosaikiam palestiniečių prezidentui Mahmoudui Abbasui.
"Sakau jums, kad po 17 šio kvailo karo dienų Gaza nebuvo palaužta, ir Gaza nekris", - pridūrė "Hamas" lyderis, kuris kalbėjo iš nežinomos vietos.
Pasak I.Haniyos, per šį konfliktą žuvusių "vaikų kraujas" taps "prakeiksmu, kuris persekios" JAV prezidentą George'ą W.Bushą. Palestiniečių prezidentui Mahmoudui Abbasui priklausančio judėjimo nariai tvirtina, kad "vaikų kraujas" yra ant “Hamas” rankų. Jie piktinasi "Hamas" atsisakymu priimti Egipto taikos planą. “Hamas” kalba tokiu tonu, tarsi jų tankai būtų apsupę Tel – Avivą, jiems už nusikaltimus prieš palestiniečius teks atsakyti tribunole”,- sakė FATCH atstovai.
Pagal "MIGnews"

Komentarų nėra: