antradienis, sausio 13, 2009

Krikščionys krizės metu kenčia nuo finansinių piramidžių

Krikščionys krizės metu kenčia nuo finansinių piramidžių. Neatsargus pasitikėjimas vertelgomis ir jų įsileidimas į bažnyčias brangiai atsieina tiek katalikam, tiek protestantams. JAV nuo finansinės piramidės nukentėjo katalikai, Ukrainoje - protestantai.
JAV vieną veikėją apkaltino organizavus finansinę piramidę, kuri buvo nukreipta pagyvenusiems katalikams apmulkinti.Per 10 metų šis žmogus kasmet per savo sąskaitas perleisdavo po 16 milijonų dolerių, naudodamasis katalikų kunigų rekomendacijomis ir skelbdamas reklamą autoritetingose katalikų leidiniuose. "Jis buvo tikras katalikas ir labai remdavo bažnyčia",- aiškina vienas 50 JAV dolerių tūkstančių netekęs kunigas. Nuo šios piramidės nukentėjo apie 50 kunigų, jų bažnyčios ir religiniai lyderiai.
Brangiai kainavo pasitikėjimas verslu ir protestantams, Ukrainos "Dievo pasiuntinybės" bažnyčioje pasitikėjimą įgijusi kompanija "King's capital" taip pat pasirodė finasinė piramidė, spėjama, kad nuo jos veiklos gali būti nukentėję iki 4000 žmonių.
Pagal "Vyctory"

Komentarų nėra: