pirmadienis, vasario 11, 2008

Sudane toliau vyksta genocidas

Apie 12 tūkst. Sudano Darfūro regiono gyventojų kirto sieną su kaimyniniu Čadu, bėgdami nuo Sudano pajėgų ir džandžavidų kovotojų surengtų bombardavimų ir ginkluotų išpuolių, sekmadienį pranešė Jungtinių Tautų pabėgėlių agentūra.
Po penktadienį ir šeštadienį vykusio Sudano pajėgų ir džandžavidų kovotojų išpuolių pabėgėliai suplūdo į Birako regioną pietryčių Čade, naujienų agentūrai AFP sakė JT Aukštojo komisaro pabėgėlių reikalams (UNHCR) atstovė Helene Caux (Helen Ko).
Islamistinė sudano valdžia jau 20 metų vykdo krikščionių ir animistų kaimų genocidą, stengdamasi priversti priimti islamą arba išsikraustyti. Prieš kaimus naudojama karinė aviacija, o kas lieka po bombardavimų tuos negailestingai išpjauna arabai džandžavidai.

2 komentarai:

Anonimiškas rašė...

Juokinga tai, kad Darfūro gyventojai yra visai ne "krikščionys ir animistai", bet... tokie pat musulmonai, kaip ir džandžavidai. Tai yra ETNINIS, o ne religinis, konfliktas, mažaraštis berniuk.

Linas rašė...

nu gal aš ir mažaraštis bet jau ne berniukas. Daug kas norėtų pateikti šį konfliktą būtent taip - girdi etninis. tačiau taip nėra - visų pirma genocidas prasidėjo nuo čia,beje, išminčiau ar žinai, kad Sudane neliko NĖ VIENO krikščionių kulto pastato? tačiau skriaudžiamieji išmoko apsiginti ir dabar džandžavidai ėmė pjauti pačius musulmonus. Paradoksalu, tačiau krikščionys ėmėsi saugoti musulmonų stovyklas nuo pačių musulmonų. Taigi....