ketvirtadienis, kovo 02, 2006

Katalikai įvardijo savo baimes

Pasaulio Bažnyčių Taryboje svečių teisėmis dalyvavę katalikai skaitė pranešimą, kuriame įvardijo grėsmes ekumenizmui.
Pasirodo, pati didžiausia grėsmė katalikų bažnyčiai - spartus sekmininkų augimas, kurie nesileidžia į teologinius ir politinius ekumeninius žaidimus, be to, atskleidžia katalikybės neefektyvumą ir mirusią tarnavimo formą, kuri neišlaiko susidūrusi su gyvu tikėjimu. Tačiau, kaip bebūtų keista, katalikai kaltindami sekmininkus neekumenišku, patys nestoja į Pasaulio Bažnyčių Tarybą...
Pranešime Vatikano pasiuntinys kardinolas V.Kasperis nurodė, kad tarp pagrindinių iššūkių ekumeniniame procese, nurodė naujųjų sekmininkų grupių didėjimą, kurios, beje, pačios gana skeptiškai žiūri į santykius su tradicinėmis denominacijomis ir nestoja į Pasaulio Bažnyčių Tarybą.
„Kasdieniniame gyvenime dialogas su jomis yra įmanomas, tačiau teologinis dialogas labai sunkus, nes jos neturi vieningos teologijos ir dažnai yra labai agresyvios“, – aiškino Popiežiškosios krikščionių vienybės tarybos pirmininkas. Jis taip pat pabrėžė, kad neosekmininkų evangelinių grupių formacija dar tik įsibėgėja ir toli gražu dar neaiški šios plėtros pabaiga. Šis augimas kelia klausimus ir Katalikų Bažnyčiai dėl jos pastoracijos efektyvumo ir liturginių apeigų patrauklumo.
Kagi, matyt ateina laikas keisti liturgiją...

3 komentarai:

Linas rašė...

Is interneto imame, o formalios naujienos, ne tik turiniu, bet ir tuo, kad tam turiniui leidziama likti formaliam, o ir i visa sita reikala ziurim formaliai, ty i darba ziurom formaliai:)

Anonimiškas rašė...

Esu sekmininkas. Skaičiau "Bernardinai" naujienų portale Mindaugo BUIKOS komentarą "Katalikų partnerystė su Pasaulio Bažnyčių Taryba". Išties nuliūdau sužinojęs tokią Katalikų bažnyčios nuostatą sekmininkų atžvilgiu. Gal būt tai mano ,sekmininko, mintys, bet ar ne čia yra šuo pakastas, kodėl jau keturi metai Lietuvos Evangelinio Tikėjimo Krikščionių Sąjungos (Sekmininkai) pripažinimas yra vilkinamas. Šis straipsnis tai dar vienas bandymas ne tik informuoti bet ir nustatyti visuomenę, ir valdžios atstovus prieš augančią sekmininkų bažnyčią ne tik Pasaulyje bet ir Lietuvoje.

Linas rašė...

Jo, Ramunai, taip ir yra, stabdyk ir skaldyk.Katalikai taip elgesi visais laikais - is vienos puses kartu su sekmininkais dirba Biblijos draugijoje(cia gerieji ekumeniniai rysiai) is kitos veikia per politika(Suprask, cia mes niekuo deti), kad stabdytu augima.
O patys tuoi tarpu kuria charizmatines grupes kuo skubiau, kad atejus laikui parodytu - a ka jus sekmininkai turit - motina baznycia jau seniai turi ta pati:)
Taigi, laikai keiciasi, metodai - ne.Naivu butu is sitos sistemos laukti geranoriskumo, istorija rodo, kad niekada taip nebuvo ir nebus.
Beje, sitoj baznyciu tarybos nuvyko rekordinis Vatikano pasiuntiniu skaicius, bet kazkodel jie nestoja, turbut nenori inasu moketi, bet jau imasi savo tvarka ivest.