antradienis, gruodžio 18, 2012

Ugandos prezidentas viešai atgailavo už nacijos nuodėmes


Ugandos prezidentas Joveri Museveni viešai atgailavo už nacijos nuodėmes. Švenčiant Ugandos 50 metų jubiliejų, prezidentas perskaitė maldą: " "Mūsų Dieve ir mūsų Tėve danguje, šiandien mes, ugandiečiai, stovime prieš Tave ir dėkojame tau, kad mes ugandiečiai, kad mes - afrikiečiai. Dėkojame tau už malones, kurias mums apreiškei. 
Aš stoviu čia, kad uždaryčiau duris į siaubingą praeitį ir atverti duris naujam mūsų istorijos puslapiui. Stoviu čia, kad atgailaučiau už savo nuodėmes ir už nuodėmes tų, kurie buvo prieš mane.Mes prašome Tavo atleidimo. Mes išpažįstame savo nuodėmes, kurios siaubingu būdu sugriovė nacijos vienybę. Mes išpažįstame stabmeldystės ir okultizmo nuodėmes, mes atgailaujame, kad praliejome daug nekalto kraujo, atgailaujame už politines veidmainystes, nesąžiningumą, intrigas ir išdavystes. Atleisk mums už išdidumo nuodėmes, susiskaldymo, priešiškumo, už tinginystės ir neatsakingumo, korupcijos ir kyšininkavimo nuodėmes, atleisk už seksualinę nešvarą, girtavimą , už neatleidimo, neapykantos, sukilimo, keršto, priespaudos, nepaklusnumo, priešiškumo ir konfliktų nuodėmes".
Ugandos prezidentas Joveri Museveni taip pat meldėsi: "Dieve, atleisk mums ir duok mums širdį, kuri myli Tave, bijo Tavęs ir ieško Tavęs, išlaisvink mus iš nuodėmių. Duok mums pamatyti, kad mes - Tavo vaikai, vaikai vieno Tėvo. Мes atiduodame šitą naciją į Tavo rankas, kad būtum mūsų Dievas ir vedlys, kad apie Ugandą sakytų, jog tai nacija, bijanti Dievo, apie kurią sakytų :"Palaiminta tauta, kurios Dievas yra Viešpats - gentis, kurią Jis išsirinko Savo paveldui" (Psalmė 32:12). Aš atsižadu nuo visų pažadų ir priesaikų, kurias mes davėme, aš atsižadu bet kokio šėtoniško veikimo šioje nacijoje, aš vedu Ugandą į sandorą su Tavimi, kad vaikščiotume tavo keliais ir gautume tavo palaiminimus per amžius. Vardan Tėvo, Sūnaus ir Šventosios Dvasios. Amen".

(Neįtikėtina, tačiau Uganda, buvusi siaubo sinonimas Afrikoje, per dešimtmetį neatpažįstamai pasikeitė, kai šalyje kilo prabudimas. Šiandien net šios šalies prezidentas demonstruoja tvirtą biblinį tikėjimą ir kalba žodžius, kuriuos turėtų ištarti kiekvienos šalies prezidentas.  Šlovė Dievui).

Komentarų nėra: