pirmadienis, sausio 23, 2006

Apgavystės dėmės teršia Nigerijos bažnyčios vardą

Nigerijoje, kur krikščionių bažnyčia patiria augimą ir didelę konfrontaciją iš musulmonų pusės, atsirado netikėtų sunkumų - sukčiavimai, prisidengiant krikščioniškų organizacijų vardu, teršia krikščionybės vardą ir stabdo augimą.
Pasak Suleiman Jakonda, augantis sukčiavimų skaičius Nigerijoje skatina nepasitikėjimą ir krikščioniškos bažnyčios augimą.
Jakonda tvirtina, kad jau yra atskleistos net 419 suktybės. Krikščionys tampa ir aukomis, ir bendrininkais. Keli bažnyčių lyderiai net skolina savo vardus antikorupcinėms labdaringoms organizacijoms.
Atskleidus tokias apgaules, labiausiai nukenčia dori religijos šalininkai. "Per vieną šventę pareigūnai atėmė iš manęs Bibliją ir patikrino kiekvieną jos puslapį, norėdami
įsitikinti, kad nerengiu sąmokslo" - pasakoja vienas jų.
Vienas verslininkas krikščionis teigia, kad ši apgavysčių epidemija plečiasi dėl milžiniško skurdo, valdžios apsileidimo bei valdininkų korupcijos.
"Daugelis į šias apgaules įsivelia dėl nepritekliaus, norėdami išgyventi"- sako jis. "Tie, kurie iš tikrųjų grobsto Nigerijos turtą, gyventojų akyse yra iškelti kaip siektini herojai.Bažnyčia turėtų pradėti kovoti dėl korupcijos pašalinimo valstybėje".
Pagal "Crisianity" paruošė Amžina

Komentarų nėra: