antradienis, gegužės 03, 2005

Apči ant Tai Či

Lietuvoje įsiplieskė skandalas, kai Balandžio mėn. 28 d. Vilniaus miesto tarybos kolegijos posėdyje buvo pritarta Tai Či (Tai Chi) mankštų organizavimui įvairiose Vilniaus miesto vietose.
Vilniaus miesto savivaldybės pateiktoje informacijoje teigiama, kad nemokamas sveikatingumo mankštas pagal Tai Či lankysiantys gyventojai turės galimybę susipažinti su gilias tradicijas Kinijoje turinčia Tai Či filosofija bei mankšta, kuri daro didelę įtaką žmogaus fizinei ir dvasinei sveikatai, o svarbiausia - suteikia galimybę pabūti gryname ore ir pasportuoti.
Mankštos pagal Tai Či vyks gegužės - lapkričio mėnesiais. Kvalifikuoti praktikuojantys Tai Či instruktoriai ves treniruotes numatytose vietose rytais ir vakarais.
Tai labiausiai papiktino katalikų vadovybę, kuri įžvelgė šiose mankštose ne katalikybės propagavimą - pasipylė skundai ir pareiškimai. Be to, mankštos numatomos netoli katalikų bažnyčių, o tai dar baisiau - užuot nuėję į mišias, žmonės pasuks rankomis mojuoti. Dar kartą leidžiama suprasti, su kuo valdžia Lietuvoje turi derinti visus veiksmus, net jei sportuoti miestiečiai norės.
Tik šį kartą toks katalikiškos valdžios demonstravimas atrodo komiškai.

Komentarų nėra: